EBA Moldova este impotriva majorarii taxelor locale pe timp de pandemie

EBA Moldova este impotriva majorarii taxelor locale pe timp de pandemie precum si a modificarii regulilor de joc referitor la mijloacele de publicitate si afisaj. 

In acest sens EBA Moldova a remis catre Primaria Municipiului Chisinau, dar si catre alte autoritati publice, 2 documente de pozitie, care prezinta argumentele economice in acest sens:

1) https://bit.ly/3ffnX1H

2) https://bit.ly/2AM7kfc

Astfel, la data de 7 iulie 2020 EBA Moldova a participat la sedinta on-line privind aprobarea Regulamentului de amplasare si autorizare a mijloacelor de publicitate si afisaj in municipiul Chisinau.

In cadrul sedintei au fost prezentate argumentele membrilor asociatiei EBA Moldova, fiind reprezentata de Victor Durlesteanu.

Reiterăm importanța revizuirii proiectului Regulamentului de amplasare și autorizare a mijloacelor de publicitate și afișaj în municipiul Chișinău, astfel încât să fie evitate prevederile care depășesc legea-cadru și instituirea prevederilor și obligațiilor ilegale și neconstituționale, creând în același sens o neconcordanță vădită între legislația primară și cea secundară.

Totodată subliniem despre necesitatea respectării ierarhiei actelor juridice și normele actelor normative de forță juridică mai mare, astfel precum este prevăzut în art. 3, lit. f) din Legea nr. 100/2017 cu privire la actele normative.