Membrii ← înapoi la lista membrilor

Gitana Winery

www.gitana.md

img

În 1999, familia Dulgher achiziționează Vinăria Ţiganca din satul Plopi și depune eforturi majore pentru reutilarea fabricii, renovarea beciurilor, dotarea cu butoaie și cuve de stejar și înfiinţarea de noi plantaţii de viţă de vie. Pas cu pas, practicile de vinificație tradiționale au început să fie îmbinate cu tehnologiile moderne.

Vinurile Gitana sunt vinuri complexe și elegante, create într-un stil deosebit, care reușesc să cuprindă în esența lor specificul și caracterul zonei din care provin, Valul lui Traian. Experții în domeniu susțin că această regiune este este una dintre cele mai bune din Republica Moldova pentru cultivarea soiurilor de struguri pentru vinurile roșii și licoroase, datorită condițiilor de mediu, asemănătoare celor din renumitele zone viticole Bordeaux (Franța) și Piemont (Italia).

Vinăria Țiganca pune mai presus de orice calitatea vinurilor, având ca fundament tradiţia şi "know-how-ul" în acest domeniu. Datorită respectării acestui principiu, vinurile Gitana s-au bucurat de aprecieri atât din partea specialiştilor, cât şi din partea consumatorilor pasionaţi, câştigând de-a lungul timpului mai multe premii şi distincţii la concursuri de profil din Republica Moldova şi din străinătate.

 

Fondatorii noştri

© 2012–2019 European Business Association
All rights reserved. Using materials from this site is permitted only with reference.

Website by AMIGO