20 decembrie 2017

Kaufland lansează programul Global G.A.P. în Republica Moldova, în parteneriat cu programul IFC (International Finance Corporation)

Chișinău, 20 decembrie, 2017. Programul Global G.A.P. lansat de Kaufland în Republica Moldova, în parteneriat cu IFC, divizia de investiții a Băncii Mondiale este prevăzut pentru a fi implementat în anul 2018, iar toate costurile de instruire, analiză apă, sol, alte analize de laborator aferente, inclusiv și consultanța individuală vor fi susținute integral de Kaufland.

Certificarea Global G.A.P. este una dintre cele mai prestigioase certificări internaționale de calitate și siguranță alimentară. Obținerea acesteia îi va permite producătorului de fructe și legume să-și extindă piața de desfacere, inclusiv să exporte produsele oriunde în lume. Programul constă în 6 etape ce includ sesiuni de instruire susținute de consultanți ce urmează a fi selectați în urma unui concurs național, consultanță individuală, analize de sol și apă, construirea unor planuri de acțiune personalizate, culminate cu certificarea propriu-zisă.

„Programul Global G.A.P. este lansat pentru a susține dezvoltarea producătorilor de fructe și legume din Republica Moldova. Despre fructele și legumele din Republica Moldova se cunoaște că sunt gustoase, iar scopul acestui program este ca producătorii de fructe și legume să obțină capacitatea de a-și extinde piața de desfacere atât la nivel local, cât și la nivel internațional. Mai mult decât atât, producătorii de fructe-legume care vor obține certificarea Global G.A.P. cu siguranță vor deveni partenerii noștri în Republica Moldova.”, declară Ionuț Parfente, Director de Achiziții Legume-Fructe, Kaufland România.

Costurile aferente obținerii certificării Global G.A.P., respectiv costurile pentru servicii de consultanță, training-uri, analize de sol și apă, construirea unor planuri de acțiune personalizate, implementare și evaluare, vor fi achitate integral de către Kaufland. Produsele care vor obține certificarea Global G.A.P. vor fi disponibile, treptat, pe rafturile magazinelor Kaufland din Republica Moldova. Printre avantajele pe care le oferă fermierilor certificarea Global G.A.P se regăsesc: venit mai stabil, produse de calitate înaltă prin respectarea standardelor de siguranță alimentară, perfecționarea managementului resurselor naturale și financiare, inclusiv siguranța, sănătatea și bunăstarea lucrătorilor, precum și  dezvoltarea sustenabilă a afacerii.

Astfel, prezența Kaufland în Republica Moldova înseamnă și creșterea capacității producătorilor locali de a exporta pe orice piață din lume, respectiv creșterea cererii de produse locale, ceea ce va contribui cu siguranță și la dezvoltarea economică și socială a țării.  La nivel mondial, peste 160.000 de ferme din 124 de țări dețin certificare, iar 60% din totalul acestora provin din Europa.

 

 

 

 

Alte noutăți de la membri

 

© 2012–2018 European Business Association
All rights reserved. Using materials from this site is permitted only with reference.

Website by AMIGO