Dejun de afaceri cu E.S. Domnul Peter Michalko

În data de 5 februarie 2018, EBA Moldova a organizat în colaborare cu AmCham Moldova, un dejun de afaceri cu E.S. Dnul Peter Michalko, Șeful Delegației UE în Republica Moldova și Președintele de onoare al EBA Moldova.

Evenimentul a fost deschis de către Thomas Moser – Președintele EBA și Veronica Malcoci – Președintele AmCham. E.S. Dnul Peter Michalko a reiterat în mesajul său de salut importanța unei cooperări în vederea implementării reformelor și angajamentelor Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, subliniind necesitatea unor rezultate tangibile și oferind susținerea continuă în procesul de dezvoltare. La fel, a fost expusă nevoia implementării unor pași concreți în vederea legislației secundare și nevoia unor reglementări aplicate, în contextul reformelor importante lansate în 2017.

A urmat un dialog deschis între reprezentanții companiilor membre și Dnul Ambasador, fiind atinse problemele și provocările din domenii ca: sectorul bancar și nevoia susținerii UE în vederea integrării companiilor în programele financiare internaționale; legislația secundară ce se află în așteptare a energiei regenerabile; problemele legate se protecția consumatorului și siguranța alimentară; dezvoltarea învățământului superior; problemele pieței muncii și dezvoltarea oportunităților din sectoarele ca agricultura și automotive. Au fost expuse comentarii adiționale de către Vasile Plămădeală - Trade Officer al Delegației UE în RM, la fel și de către Președinții EBA și AmCham.