EBA Moldova a participat la reuniunea anuală EBO în Bruxelles

În perioada 18-20 iunie, EBA Moldova a participat la reuniunea anuală a Rețelei internaționale a organizațiilor europene (EBO) care a avut loc în Bruxelles, Belgia.

În cursul reuniunii, au fost prezentate rapoarte privind statutul actual al unei serii de inițiative lansate în cadrul DG GROWTH, DG JUST și DEVCO privind internaționalizarea IMM-urilor, finanțarea IMM-urilor, dezvoltarea clusterelor și implementarea GDPR.

Membrii EBO WWN s-au întâlnit, de asemenea, cu înalți oficiali din DG GROWTH, Parlamentul European, DG Enterprise and  Industry, Business Europe, AMFORI etc.

Membrii EBO al WWN s-au axat, de asemenea, pe o serie de probleme legate de punerea în aplicare a acordurilor de liber schimb la nivel național și problemele cu care se confruntă întreprinderile locale și internaționale în acest context.
 
Instituțiile UE și-au împărtășit, de asemenea, strategiile și acțiunile întreprinse pentru a facilita extinderea afacerilor europene pe piețele terțe. Au fost prezentate și descrise principalele priorități pentru extinderea sprijinului și activităților sale pe piețele terțe. 
 
Reuniunea anuală a EBO WWN a fost prezentată de reprezentanți din 32 de țări care au relații comerciale active cu UE.
 
EBA Moldova a fost reprezentată de Mariana Rufa, Director Executiv al EBA.