Vizita de studiu în Austria a celor 6 Business Huburi organizata de catre EBA Moldova cu suportul financiar al UE

Pe 21 mai, în cadrul Adunării Generale EBA, a fost înființată Platformă Europeană pentru afaceri regionale.

Scopul acestei platforme este de a promova, dezvolta și consolida mediul de afaceri și de a asigura o mai bună reprezentare a vocii întreprinderilor din regiuni prin platforme comune de dialog public-privat, evenimente de networking, întâlniri tehnice, ateliere, seminarii și alte evenimente de sprijinire a afacerilor .

În acest fel, EBA catalizează dezvoltarea centrelor regionale de afaceri create cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și cofinanțate de Suedia prin Fundația Est Europeană în cadrul proiectului "Societatea civilă locală contribuie la dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova. “

Până în prezent au fost organizate 22 de ateliere de lucru pentru personalul / beneficiarii centrului de afaceri cu tematica care vizează consolidarea capacității de lucru și sustenabilitatea centrelor de afaceri în domenii precum: Gestionarea BSO; Evaluarea nevoilor sectorului privat - implementarea modelului Canvas; Consolidarea structurii organizatorice a BSO; Dezvoltarea capacităților practice în furnizarea de servicii de sprijinire a afacerilor într-o asociație Impact; Etică în afaceri; Dezvoltarea strategiilor de export; Practici de negociere și strategii de vânzări cu clienți / companii internaționale; Implementarea activității economice și vamale asupra exporturilor etc.

În perioada 17-20 iunie, EBA Moldova organizează o vizită de studiu în Austria pentru cele 6 centre de afaceri (business huburi. Scopul acestei vizite este să se concentreze pe consolidarea capacităților centrelor de afaceri regionale și să învețe cum să creeze și să ofere servicii de sprijinire a afacerilor la nivel regional, precum și să învețe experiența organizațiilor mari și mici de sprijinire a afacerilor din Austria.

Vizita de studiu este organizată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și cofinanțată de Suedia prin Fundația Est Europeană în cadrul Proiectului "Societatea civilă locală contribuie la dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova".