Întrevedere cu Europarlamentari

Pe 3 Aprilie, Bordul EBA Moldova a participat la „European Parliament Meeting” condusă de Europarlamentari din Comisia pentru Afaceri Externe și Comisia pentru Bugete. Întrevederea a fost focusată pe aspecte privind implementarea DCFTA și accesul la asistența tehnică și financiară a sectorului privat.

În cadrul acestui eveniment, Bordul EBA a avut oportunitatea să discute cu Europarlamentari despre problemele cheie ale sectorului privat în procesul de implementare a DCFTA.

Totodată, cele mai importante subiecte abordate au fost: oportunitățile de investiții în Republica Moldova; evaluarea statutului de implementare a acordului DCFTA; rolul și poziția Guvernului privind consultarea cu mediul de afaceri; poziția sectorului privat cu privire la aspectele regulatorii, în special sectorul energetic, transparența și responsabilitatea ANRE; predicțiile business-ului pe piața muncii din Republica Moldova; eficiența dialogului dintre societatea civilă și sectorul privat; participarea și accesul afacerilor în fondurile europene; statutul cooperării dintre sectorul privat și Guvern și nivelul de credibilitate a sistemului bancar din Republica Moldova.