Prânz de afaceri cu Cecilia Malmström, Comisarul UE pentru Comerț

În data de 6 noiembrie 2017, EBA Moldova a organizat un prânz de afaceri cu Cecilia Malmström, Comisarul UE pentru Comerț, în contextul vizitei sale în Moldova privind Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) – parte a Acordului de Asociere UE – RM.

Scopul evenimentului a fost facilitarea unui dialog constructiv dintre Comisarul UE și membrii EBA, reprezentanți ai comunității de business din diverse sectoare, ambasade și alte organizații, unde s-a discutat problemele confruntate de către sectorul privat din Moldova.

Mariana Rufa, Directorul Executiv EBA, a susținut o prezentare pe cele mai importante provocări ale mediului de afaceri. În timpul evenimentului, participanții au avut ocazia să ofere comentarii și să evoce probleme suplimentare, pe care EBA le va introduce într-un nou document “DCFTA – Business Climate Update” și îl va prezenta oficial la final de noiembrie.

“DCFTA – Business Climate Update” – este un document analitic dezvoltat de către EBA Moldova, unde sunt reflectate probleme legate de comerț ale sectorului privat, în contextul implementării DCFTA, inclusiv și alte probleme legate de climatul business. Acest document este rezultatul unui efort enorm depus de către toată echipa EBA Moldova, în special mulțumiri lui Thomas Moser – Președintele EBA, Mariana Rufa – Directorul Executiv și Ecaterina Chirilenco - Lobby & Policy Manager.

Evenimentul a continuat cu un speech din partea Comisarului Cecilia Malmström și întrebări directe din partea mediului de afaceri, pe probleme specifice ale companiilor lor. “Societatea civilă – inclusiv comunitatea de afaceri – joacă un rol vital pentru a responsabiliza factorii de decizie și pentru a menține presiunea în continuitatea reformelor. Sunt sigură că dumneavoastră, reprezentantul business-ului European în Moldova, sunteți conștient de acest fapt. Am auzit ecouri pozitive despre munca voastră în cadrul Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru și aș vrea să folosesc acest moment pentru a vă felicita, pentru implicarea voastră activă în Moldova în a face auzită vocea mediului de afaceri. În acest sens, pentru noi sunteți un partener cheie, pentru a pune în practică implementarea DCFTA (...) ” (Cecilia Malmström, sursa)


 

Cecilia Malmström speech 

Mai multe detalii