A patra ediție a programului „ZOOM in Banking | Stagii de practică cu remunerare de la Victoriabank” încheiată cu succes.

Studenți de la trei mari universități din Republica Moldova au fost premiați în cadrul evenimentului de închidere a celei de-a patra ediții a proiectului educațional „Zoom in Banking | Stagii de practică cu remunerare” 2022/2023. Tinerii, participanți în programul de instruire, s-au bucurat de lecții practice venite din partea profesioniștilor Victoriabank, care le-au fost lectori și mentori de încredere.

Zoom in Banking oferă studenților și oportunitatea de a face Stagii practice cu remunerare în cadrul băncii, unde tinerii au posibilitatea să asimileze profund cunoștințe practice din domeniul financiar-bancar.

Pentru Valeria Lazari, studenta Universității de Stat din Moldova, participarea la program a fost o oportunitate de a-și consolida cunoștințele și recomandă ferm tinerilor să aplice și ei pentru edițiile viitoare: ,,Această experiență de a combina studiile de la universitate cu practicile extracurriculare oferite de Victoriabank a fost crucială pentru mine în procesul de devenire profesională. Mă simt mult mai încrezătoare în deciziile mele și acum am claritate în privința pașilor pe care trebuie să-i urmez pentru a-mi realiza visele legate de carieră. Vreau să menționez, în special, și importanța deosebită a internshipului remunerat. Atunci când mai ești și plătit atât timp cât înveți, te face să-ți dorești și mai mult să rămâi acasă și să îndreptățești încrederea care ți-a fost oferită cu atâta generozitate. “

,,Programul Zoom in banking mi-a oferit o experiență valoroasă pe două aspecte, care mi-au schimbat viziunea privind modul în care îmi văd afirmarea profesională și mi-au sporit enorm încrederea în propriul meu viitor. În primul rând, am căpătat o experiență extrem de valoroasă și cunoștințe mult mai vaste decât mi-ar fi oferit curricula de studii și stagiul clasic. Iar în al doilea rând, în mintea mea s-a produs o mini-revoluție: am realizat că ideea șanselor exclusive oferite de studiile peste hotarele Republicii Moldova este, totuși, o eroare - aici, acasă, există foarte multe oportunități pentru studenții ambițioși și dornici de a-și face o carieră de succes. Cel puțin, aceasta e opinia mea sinceră pe care o voi împărtăși altora de acum încolo”, a ținut să specifice Valeria Popescu, o altă beneficiară a programului educațional.

În cadrul evenimentului studenții au fost încurajați să aleagă o carieră profesională, aici, acasă, Victoriabank fiind deschisă să le ofere un loc de muncă: “Dacă cineva din voi ar dori să se angajeze în banca noastră, noi vom fi doar bucuroși să vă știm parte a echipei. Rugămintea mea către voi e să alegeți Republica Moldova deoarece și aici sunt multe oportunități de creștere, dezvoltare, inclusiv pe plan financiar. Iar noi, cei de la Victoriabank, vom dezvolta lucruri frumoase acasă, vom contribui cu toată expertiza la creșterea economică a țării în așa fel încât să ne bucurăm de o viață europeană la noi acasă”, a accentuat Vitalie Corniciuc, Vicepreședinte Victoriabank și lector Zoom in banking.

Susțineri și încurajări au venit și de la Igor Șarov, Rectorul Universității de Stat din Moldova, care prin exemple concrete, de fiecare dată, le transmite tinerilor specialiști că oportunități de afirmare există și în Republica Moldova: ”Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu aici, știu cât de mult țin colegii mei la acest proiect și oportunitățile care se oferă, iar oferirea de multiple posibilități este și una din prioritățile noastre. ÎMPREUNĂ cu colegii de la Victoriabank, EBA, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea Tehnică, Academia de Studii Economice s-au realizat lucruri extrem de frumoase, iar principalii beneficiari sunteți voi, dragi studenți”.

Victoria Cociug, Prorector pentru cercetare și parteneriate, ASEM a transmis cuvinte calde beneficiarilor programului, subliniind: Academia de Studii Economice a stat la baza creării acestui proiect împreună cu EBA și Victoriabank, ne bucură enorm asocierea cu universitățile care, ulterior, s-au alăturat programului. Felicit studenții și le spun că cuvântul care îi descrie este perseverență pentru că această perseverență va fi valorificată într-un loc de muncă, stagii plătite și ulterior o creștere în carieră.”

Noi suntem din diferite universități, dar în același timp realizăm lucruri frumoase pentru țară și aici avem excelente oportunități de colaborare. Mă bucur că există această posibilitate de a interacționa pe această platformă, care a fost creată de Victoriabank. Sunt sigur că cei care au fost în programul Zoom in banking, au un potențial excelent pentru a aduce o valoare mare și respectiv pentru a avea o carieră frumoasă în Republica Moldova,” a declarat Rafael Ciloci, Decan Facultatea Inginerie Economică și Business, Universitatea Tehnică din Moldova.

Mariana Rufa, Directoare executivă EBA și partener al proiectului a apreciat efortul depus de organizatori și lectori pentru realizarea cu succes a edițiilor Zoom in Banking: ”Noi suntem parteneri în acest proiect și mă simt foarte onorată, dar adevărata muncă s-a făcut de către echipa de la Victoriabank. La fel, o dedicație maximă a venit și din partea lectorilor și colegilor de la universitățile implicate în proiect.”

În ediția a patra a proiectului educațional „Zoom in Banking | Stagii de practică cu remunerare” 2022/2023, drept lectori au fost implicați specialiști în domeniu din echipa de Top Management a băncii, profesioniști cu certificări internaționale: Vitalie Corniciuc și Ionela Maloș, Vicepresedinți Victoriabank, Diana Ilicciev, Contabil Șef Victoriabank , Margareta Bețiu, Șefa Direcției evaluarea riscului de credit.

De-a lungul celor patru ediții, programul „Zoom in Banking” a instruit peste 400 studenți și profesori, oferindu-le oportunități educaționale și de angajare valoroase.Proiectul a fost inițiat in toamna anului 2019 de către Victoriabank, European Business Association Moldova și Academia de Studii Economice din Moldova, cu scopul de a îmbunătăți cunoștințele și abilitățile practice ale studenților, prin implicarea celor mai buni specialiști în banking. Ulterior, alte două universități s-au alăturat programului, și anume Universitatea de Stat a Moldovei și Universitatea Tehnică din Moldova. Proiectul Zoom in Banking presupune o parte de instruire în cadrul căreia profesioniștii împărtășesc informații utile din sectorul financiar-bancar. Dar și stagii practice cu remunerare, unde participanții sunt familiarizați cu procesele zilnice ale băncii. După partea practică, doritorii au, ulterior, oportunitatea de a fi angajați.

Un scurt video in urma organizarii evenimentului de finalizare a programului: https://www.youtube.com/watch?v=lQWnz5BzKBA