EBA Achievement

Urmare a inițierii Consultărilor publice de către Comisia parlamentară securitate națională, apărare şi ordine publică pe marginea proiectelor de legi:
- Proiectul de lege nr. 420 privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova adoptat în 08.06;
- Proiectul de lege nr. 421 pentru modificarea Legii nr. 170/2007 privind statutul ofiţerului de informaţii şi securitate adoptat în 25.05;
- Proiectul de lege nr. 422 privind activitatea contrainformativă şi activitatea informativă externă adoptat în 07.07.
 
Comunitatea EBA s-a implicat activ în procesul de elaborare a proiectelor enunțate, fiind luate în considerare inclusiv de către Comisia de la Veneția și reflectate în avizul transmis autorităților.
 
Salutăm deschiderea fără precedent a Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică și în speță a dlui Carp Lilian, Președintele Comisiei pentru dezbaterile constructive în cadrul Grupurilor de Lucru specializate.
 
Apreciem contribuția semnificativă a dlui Sergiu Bozianu, Data Protection Law Firm, Co-Președinte Comitetul EBA Digitalizare, Comert si cadrul regulatoriu, precum și Membrilor EBA care s-au implicat activ și insistent pentru atingerea obiectivelor setate în beneficiul societății noastre.
 
Coordonator Comitet EBA pe Digitalizare, Comert si cadrul Regulatoriu – Eugen Cozmulici, Policy&Advocacy Manager.