Buletinul Informativ Trimestrial al Danube Logistics

La 4 septembrie 2014, în Portul Internațional Liber Giurgiulești a avut loc inaugurarea Terminalului Feroviar de Transvazare a Produselor Lichide în Vrac. La acest important eveniment, alături de administrația Danube Logistics au fost prezenți atât reprezentanții guvernului cât și reprezentanți din sectorul bancar, dar și agenți economici, parteneri și clienți ai companiei. Viceprim-ministrul, ministrul Economiei Andrian Candu, împreuna cu o delegație formată din 15-20 de persoane printre care ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Vasile Botnari, directorul interimar Î.S. Calea Ferata Sergiu Tomșa, primarul satului Giurgiulești Tatiana Gălățeanu, reprezentanții BERD si Moldova Agroindbank, administrația Petrom Moldova în frunte cu noul director Constantin Ivaș, și alții oaspeți onorabili, au asistat la prima livrare de produse petroliere pe cale ferata direct în Modova din Romania. 

Peste 1,600 tone de diesel și benzină, transportate în 33 de vagoane au fost livrate pe cale feroviară direct de la rafinăria din Ploiești pentru Petrom Moldova. Din terminal, combustibilul se descarcă în parcul de rezervoare din PILG și ulterior se încarcă în camioane sau vagoane pentru a fi distribuit pe cale auto sau respectiv feroviară pe teritoriul Moldovei. 

”Datorită noului terminal feroviar cu ecartament combinat, importatorii din Moldova vor avea posibilitatea să reducă costurile de transportare a produselor petroliere. Livrarea de la rafinăriile din Ploiești, Constanța și Burgas, prin Giurgiulești, a devenit acum cea mai eficientă, din punct de vedere economic, cale de transportare a produselor petroliere pe piața Moldovei” a declarat cu această ocazie Thomas Moser.