Noutăţi

28 septembrie 2018

EBA Moldova a participat la ședința Consiliului Economic pe lângă Prim Ministru prin prezidarea grupului de lucru ”Facilitarea Comerțului” dedicat problemelor de evaluare în vamă.

Pe 28 Septembrie, EBA Moldova a participat la ședința Consiliului Economic pe lângă Prim Ministru prin prezidarea grupului de lucru Facilitarea Comerțului dedicat problemelor de evaluare în vamă. Scopul ședinței era prezentarea propunerilor ce vor îmbunătăți Decretul Guvernamental (DG) Nr. 794 dezvoltat și procesat de Departamentul Servicii vamale ca rezultat al suportului oferit de Banca Mondială sub formă de consultanță și contribuțiile primite de la Comunitatea de Afaceri.

05 septembrie 2018

Realizare EBA

Urmare intervenției EBA Moldova privind necesitatea optimizării proceselor de control efectuate de către instituţia financiară la eliberarea contribuabilului din sistemul public de asigurări sociale a mijloacelor pentru retribuirea muncii fără ca acesta să prezinte documentul ce confirmă transferul contribuţiei de asigurări sociale şi alte plăți echivalente cu acestea, precum şi înlăturării neajunsurilor în acte legislative în vigoare, aducem la cunoștință că prin Legea 178 din 26.07.2018 cu privire la modificarea unor acte legislative a fost abrogat art. 296 al Codului Contravențional și art. 15 al Legii nr. 1593-XV din 26.12.2002.

01 august 2018

EBA Moldova presented the achievements on legal initiatives launched as well as pending issues that have been addressed on Economic Council platform

On August 1st EBA Moldova, represented by Mariana Rufa, participated at the meeting with Prime Minister on the platform of the Economic Council. The meeting aimed at presenting the achievements as so far on legal initiatives launched as well as pending issues that have been addressed on Prime Minister Economic Council platform and not yet promoted.

13 iulie 2018

EBA in cooperation with IFC, World Bank and Efrim, Rosca and Asociatii Law Firm organized a practical workshop dedicated to the applicability of permissive acts and control of entrepreneurial activity.

On 13th of July European Business Association Moldova in cooperation with IFC - International Finance Corporation, World Bank Moldova and EFRIM ROŞCA Asociații organized a practical workshop dedicated to the applicability of permissive acts and control of entrepreneurial activity.

09 iulie 2018

EBA Moldodova participa la lansarea ghișeului unic pentru eliberarea și gestionarea actelor permisive

EBA Moldova salută și felicită Guvernul Republicii Moldova cu lansarea ghișeului unic pentru actele permisive. EBA alături de Consiliul Economic pe lângă Prim Mnistrul RM, Pavel Filip, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Serviciul Vamal, ANSA (Agenția Națională de Siguranță a Alimentelor), și IFC (Corporația Financiară Internațională) este mândră de faptul că a particiat activ la elaborarea propunerilor propunerilor ce țin de simplificarea și anularea unor acte permisive care au creat bariere pentru comunitatea de business.

25 iunie 2018

EBA a participat la evenimentul consacrat Declarației din Buenos Aires privind comerțul și abilitarea economică a femeilor cu tematica "Sporirea participării femeilor antreprenoare și acomercianților la achizițiile publice” în Geneva, Elveția

Pe 25 iunie, EBA a participat la evenimentul consacrat Declarației din Buenos Aires privind comerțul și abilitarea economică a femeilor cu tematica "Sporirea participării femeilor antreprenoare și a comercianților la achizițiile publice”. Evenimentul fost găzduit de Republica Moldova și organizat în parteneriat cu Organizația Mondială a Comerțului (OMC), Centrul Internațional de Comerț (CIC) și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

21 iunie 2018

Dejun de afaceri cu Monica Babuc, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării

În data de 21 iunie, EBA Moldova, cu sprijinul financiar al Ministerului Federal al Germaniei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Agenția Germană pentru Cooperare Internațională (GIZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare SDC, a organizat un mic dejun de afaceri cu Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Doamna Monica Babuc.

19 iunie 2018

EBA Moldova a participat la reuniunea anuală EBO în Bruxelles

În perioada 18-20 iunie, EBA Moldova a participat la reuniunea anuală a Rețelei europene a organizațiilor anuale europene (EBO) care a avut loc la Bruxelles, Belgia.

29 mai 2018

A doua ediție ”Zilele Automotive în Moldova”

În perioada 29-30 Mai, Ministerul Economiei și a Infrastructurii, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în parteneriat cu Asociația Businessului European (EBA) și cu suportul GIZ, au organizat ediția a 2-a a „Zilele Automotive în Moldova” – eveniment orientat spre atragerea de noi investiții și consolidarea dialogului public-privat în industria automotive.

29 mai 2018

Masa rotundă: Provocări și Oportunități în implementarea învățământului dual organizată de EBA, GIZ și CCI

Pe 29 Mai, în cadrul evenimentului "Zilele Automotive în Moldova", EBA, GIZ and CCI au organizat o masă rotundă cu subiectul: Provocări și Oportunități în implementarea învățământului dual, unde membrii EBA și alte companii din diferite domenii: automotive, sistemul bancar, educație, ICT și construcții, investitori internaționali care au avut oportunitatea să adreseze propunerile și comentariile impozitarea și deductibilitatea în contextul implementării sistemului dual de învățământ în Moldova.

 

Publicații

 

© 2012–2018 European Business Association
All rights reserved. Using materials from this site is permitted only with reference.

Website by AMIGO