Noutăţi

21 iunie 2018

Dejun de afaceri cu Monica Babuc, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării

În data de 21 iunie, EBA Moldova, cu sprijinul financiar al Ministerului Federal al Germaniei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, Agenția Germană pentru Cooperare Internațională (GIZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare SDC, a organizat un mic dejun de afaceri cu Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Doamna Monica Babuc.

19 iunie 2018

EBA Moldova a participat la reuniunea anuală EBO în Bruxelles

În perioada 18-20 iunie, EBA Moldova a participat la reuniunea anuală a Rețelei europene a organizațiilor anuale europene (EBO) care a avut loc la Bruxelles, Belgia.

29 mai 2018

A doua ediție ”Zilele Automotive în Moldova”

În perioada 29-30 Mai, Ministerul Economiei și a Infrastructurii, Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), în parteneriat cu Asociația Businessului European (EBA) și cu suportul GIZ, au organizat ediția a 2-a a „Zilele Automotive în Moldova” – eveniment orientat spre atragerea de noi investiții și consolidarea dialogului public-privat în industria automotive.

29 mai 2018

Masa rotundă: Provocări și Oportunități în implementarea învățământului dual organizată de EBA, GIZ și CCI

Pe 29 Mai, în cadrul evenimentului "Zilele Automotive în Moldova", EBA, GIZ and CCI au organizat o masă rotundă cu subiectul: Provocări și Oportunități în implementarea învățământului dual, unde membrii EBA și alte companii din diferite domenii: automotive, sistemul bancar, educație, ICT și construcții, investitori internaționali care au avut oportunitatea să adreseze propunerile și comentariile impozitarea și deductibilitatea în contextul implementării sistemului dual de învățământ în Moldova.

03 mai 2018

Vizită de studiu la companiile și asociațiile din sectorul Automotive în Cluj

În perioada 1-4 Mai, EBA Moldova în cooperare cu GIZ Moldova a organizat o vizită de studiu împreună cu companiile și asociațiile relevante din sectorul Automotive în Cluj, România.

25 aprilie 2018

Raportare către consilierii UE cu privire la climatul de afaceri în Moldova

În data de 25 aprilie, Thomas Moser, președintele EBA, a prezentat consilierilor UE un raport cu privire la climatul de afaceri în Moldova. Reuniunea a avut loc în cadrul Delegației UE.

24 aprilie 2018

Grup de lucru în cadrul Comisiei parlamentare pentru Economie, Buget și Finanțe

Pe 24 Aprilie, membrii EBA Moldova au participat la ședinta tehnică a comisiei parlamentare pentru economie buget și finanțe, organizată cu scopul identificării soluțiilor optime și viabile pentru toate părțile interesate privind îmbunătățirea proiectului de lege pentru modificarea legii cu privire la comerțul interior.

23 aprilie 2018

Seminar pe tematica regulilor de origine ZLAC

Principalele aspecte ale regulilor de origine ZLAC au fost discutate, ieri, 23 Aprilie în cadrul unui seminar la care au participat mai mulți agenți economici din diferite regiuni ale țării. Evenimentul a fost organizat cu suportul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM) și a reunit inclusiv reprezentanți ai asociațiilor de business, inclusiv și EBA Moldova.

06 aprilie 2018

Grup de Lucru pe Învățământul Dual

e 6 Aprilie, EBA Moldova a participat în cadrul Grupului de lucru multidisciplinar, creat în scopul definirii priorităților pentru revizuirea cadrului normativ existent și elaborarea unor documente normative suplimentare, în contextul implementării Hotărârii Guvernului Republicii Moldova cu nr. 70 din 22.11.2018 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la organizarea programelor de formare profesională tehnică prin învăţământ dual.

05 aprilie 2018

Seminar tehnic pe IFRS 9

În data de 5 aprilie 2018, EBA Moldova a organizat un Seminar Tehnic pe tema IFRS 9. Seminarul a fost livrat de către Lilia Colin, ACCA, Senior Manager, Assurance Services, Ernst & Young.

 

Publicații

 

© 2012–2018 European Business Association
All rights reserved. Using materials from this site is permitted only with reference.

Website by AMIGO