Noutăţi

14 august 2019

Sedinta tehnica a Consiliului Economic pe langa Prim-ministru cu referire la implementarea Regulamentului privind modul de trecere a frontierei a bunurilor controlotare de catre ANSA

La solicitarea Ministerului Economiei și Infrastructurii și a Dl-ui Victor Burunsuz, Consilierul Prim - ministrului pe Economie și Intermediere finnaciara, EBA Moldova a participat la ședinta tehnica a Consiliului Economic pe langa Prim-ministru cu referire la implementarea Regulamentului privind modul de trecere a frontierei a bunurilor controlotare de catre ANSA, aprobat prin Decizia Guvernamentala nr. 938 din 17 Octombrie, 2018.

08 august 2019

Sedinta privind instituirea avocatului poporului pentru protectia antreprenorilor

EBA Moldova a participat la primele discutii organizate de catre Presedinitia RM privind instituirea avocatului poporului pentru protectia drepturilor antreprenorilor (ombudsmanul poporului).

25 iulie 2019

Întrevedere cu Dna. Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului Republicii Moldova

EBA Moldova de comun cu AmCham Moldova vă invită respectuos la Întrevederea cu Dna. Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului Republicii Moldova

23 iulie 2019

Întrevedere cu Dnul. Vadim Brînzan, Ministru al Economiei și Infrastructurii

EBA Moldova vă invită respectuos la Întrevederea cu Dnul. Vadim Brînzan, Ministru al Economiei și Infrastructurii Data și ora: 23 iulie 2019, orele 15:30.

18 iulie 2019

Vizita de studiu al echipei EBA Moldova la EBA Ukraine

In the period between 16-17th of July, EBA Moldova team was warmly hosted by the European Business Association in Ukraine in an exchange of experience visit aimed at enhancing the support to its members.

18 iulie 2019

Ședința dintre Presedintele Republicii Moldova, Dl. Igor Dodon cu reprezentanții asociațiilor de business

Pe 18 Iulie EBA Moldova a participat la sedinta cu Presedintele Republicii Moldova, Dl. Igor Dodon. La ședinta au participat diferite Asociatii de Business reprezentând numeroase industrii din Republica Moldova.

18 iulie 2019

Cină de afaceri cu reprezentantii DG SANTE Dl VAN DYCK Koen, Șef de Unitate și Dl Jan BLOEMENDAL, Ofițer de politică

Pe 18 Iulie, membrii EBA Moldova, reprezentanți ai sectorului privat, activitatea carora ține nemijlocit de siguranța alimentelor au participat la o cină informală cu reprezentanții DG SANTE Dl VAN DYCK Koen, Șef de Unitate și Dl Jan BLOEMENDAL, Ofițer de politică pentru a disucta aspecte privind siguranța alimentelor/comerțul exterior în contextul implementării DCFTA.

15 iulie 2019

EBA a gazduit vizita reprezentanților Comisiei Europene, Dna Alina Boiciuc, Deputy Head of Unit DG Trade și Alberto Fernandez Diez, DG TradeCoordonator Politici pentru Moldova și Ukraina.

Pe 5 Iulie, EBA Moldova a găzduit vizita reprezentanților EU Commission. Dna Alina Boiciuc, Deputy Head of Unit DG Trade și Alberto Fernandez Diez, DG TradeCoordonator Politici pentru Moldova și Ukraina.

15 iulie 2019

EBA Achievement

Urmare a efortului echipei EBA Moldova, sustinut de colegii de la MinFin si FISC pentru a cotramanda implementarea obligației de a prezenta factura fiscală electronică (e-factura) cumpărătorului (beneficiarului) la efectuarea livrării impozabile în cadrul achiziţiilor publice pe teritoriul ţării cu intrare în vigoare din 01 iulie 2019, Vă comunicăm faptul că în cadrul ședinței din 10 iulie 2019, Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului a avizat pozitiv amânarea cu un an, până la 1 iulie 2020, eliberarea facturii electronice la efectuarea livrării impozabile în cadrul achizițiilor publice.

 

Publicații

 

© 2012–2019 European Business Association
All rights reserved. Using materials from this site is permitted only with reference.

Website by AMIGO