Mediul de Afaceri - Actualități

14 noiembrie 2017

Ședință la Consiliul Economic - Impactul economic al investițiilor străine directe în Moldova

În data de 14 octombrie 2017, EBA a participat la ședința din cadrul Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru, unde s-a prezentat studiului „Impactul economic al investițiilor străine directe în Moldova”, elaborat de Echipa Economică Germană în Moldova.

08 noiembrie 2017

Conferință privind protecției datelor cu caracter personal

EBA a participat în data de 8 noiembrie 2017 la Conferința organizată de către Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova (CNPDCP) în parteneriat cu Consiliul Europei pe tema protecției datelor cu caracter personal și opiniile și recomandările experților Consiliului Europei.

07 noiembrie 2017

Workshop pe modul de determinare a valorii în vamă la IFC (World Bank Group)

În 7 noiembrie 2017, EBA a participat la un workshop pe modul de determinare a valorii în vamă, organizat la Corporația Financiară Internațională, Grupul Banca Mondială, cu reprezentanții asociațiilor de business și experți în domeniu, unde s-a discutat problemele și imperfecțiunile sistemului de determinare în vamă a valorii mărfii importate.

30 octombrie 2017

EBA la conferința de presă "Consolidarea cadrului legislativ-normativ pe aspectele de reglementare a operațiunilor de incinerare și coincinerare a deșeurilor"

30 octombrie 2017 - Ecaterina Chirilenco, EBA Lobby & Policy Manager, a participat la conferința de presă cu genericul "Consolidarea cadrului legislativ-normativ pe aspectele de reglementare a operațiunilor de incinerare și coincinerare a deșeurilor".

25 octombrie 2017

Dejun de Afaceri cu Domnul Andrian Candu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova

În data de 25 octombrie 2017, EBA Moldova a organizat în parteneriat cu AmCham Moldova un Dejun de Afaceri cu Domnul Andrian Candu, Președintele Parlamentului Republicii Moldova. Evenimentul a fost deschis și moderat de către Președintele EBA - Domnul Thomas Moser și Președintele AmCham - Doamna Veronica Malcoci.

19 octombrie 2017

Ședință la Consiliul Economic în legătură cu proiectul de modificare a cadrului juridic cu privire la funcțiile de control ale organelor de drept asupra activității de întreprinzător

19 octombrie 2017 – EBA a participat la ședința Consiliului Economic, axată pe discuții cu reprezentanții mediului de afaceri și autorităților publice relevante, referitoare la o nouă inițiativă de modificare a reformei Sistemului Sancționator în sectorul activității de business.

18 octombrie 2017

Ședință la Consiliul Economic în legătură cu implementarea prevederilor din Angajamentul și Foaia de Parcurs

În data de 18 octombrie 2017, EBA a participat la ședința în legătură cu implementarea prevederilor din Angajamentul și Foaia de Parcurs, organizată de către Consiliul Economic pe lângă Prim-ministru , cu participarea experților IFC World Bank, reprezentanți ai asociațiilor de business și altor organizații donatoare.

17 octombrie 2017

Forumul Comun de Dialog cu Societatea Civilă

În data de 17 octombrie 2017, EBA a participat la Forumul Comun de Dialog cu Societatea Civilă, organizat în contextul desfășurării celei de-a 3-a reuniuni a Subcomitetului RM – UE pentru comerț și dezvoltare durabilă, cu scopul de a discuta viziunea reprezentanților societății civile privind implementarea prevederilor Acordului de asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, care țin de comerț și dezvoltarea durabilă (componenta „DCFTA” a Acordului de Asociere).

17 octombrie 2017

Întâlnire la ANSA cu procesatorii din industria de prelucrare a cărnii

În data de 17 octombrie 2017, EBA a participat la ședința organizată de către ANSA, unde s-a discutat situația în legătură cu procesarea/producerii și comerțul cărnii și a produselor din carne.

11 octombrie 2017

Reforma Legislației Muncii

În data de 11 octombrie 2017, EBA a participat la seminarul „Reforma Legislației Muncii”, organizat de către Misiunea Înalților Consilieri UE în Moldova în cooperare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

 

Publicații

 

© 2012–2017 European Business Association
All rights reserved. Using materials from this site is permitted only with reference.

Website by AMIGO