22 iulie 2020

Philip Morris International a obținut permisiunea FDA de a comercializa IQOS ca produs din tutun cu risc modificat

img

Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a autorizat comercializarea IQOS, sistemul de încălzire electronică a tutunului al Philip Morris International (PMI), ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP). Astfel FDA a determinat că emiterea acestei decizii pentru IQOS este adecvată pentru a proteja sănătatea publică.

Decizia demonstrează că IQOS este un produs din tutun fundamental diferit de țigările convenționale și o alegere mai bună pentru adulții care altfel ar continua să fumeze.

IQOS este primul și singurul produs electronic cu nicotină căruia i s-a acordat autorizație de comercializare în cadrul procesului FDA pentru produsele din tutun cu risc modificat.

FDA a autorizat comunicarea IQOS, cu următoarele informații:

  • Sistemul IQOS încălzește tutunul, dar nu îl arde.  
  • Aceasta reduce în mod semnificativ producția de substanțe nocive și potențial nocive.  
  • Studiile științifice au demonstrat că trecerea completă de la țigările convenționale la IQOS reduce expunerea organismului la substanțe nocive și potențial nocive.  

“Datele puse la dispoziţie de companie arată că vânzarea acestor produse cu informații autorizate ar putea ajuta fumătorii adulți dependenți să facă tranziția de la țigări și să reducă expunerea lor la chimicale dăunătoare, dar numai dacă fac trecerea completă. FDA va monitoriza îndeaproape modul în care IQOS este utilizat de către consumatori, pentru a determina dacă aceste produse respectă acest potențial și nu provoacă o creștere a utilizării în rândul tinerilor”, a declarat Mitch Zeller, J.D., director al Centrului pentru Produse din Tutun al FDA.

Această decizie se bazează pe analiza riguroasă a numeroaselor dovezi științifice pe care PMI le-a prezentat către FDA în decembrie 2016, în cadrul prezentării documentației pentru obținerea MRTP.

„IQOS este un produs fundamental diferit de țigările clasice și trebuie reglementat diferit, după cum a recunoscut și FDA. Acum, mai mult decât oricând, este nevoie urgentă de o conversație diferită despre cum putem coopera pentru a obține un viitor fără fum. Decizia FDA oferă un exemplu important al modului în care guvernele și organizațiile din domeniul sănătății publice pot reglementa alternativele fără fum, pentru a le diferenția de țigări și a promova, în felul acesta, sănătatea publică”, a menționat André Calantzopoulos directorul executiv al Philip Morris International.

În 30 aprilie 2019, FDA a permis comercializarea IQOS în SUA prin emiterea unei autorizații care a constatat că punerea pe piață a produsului este adecvată protejării sănătății publice.

 

Alte noutăți de la membri

 

© 2012–2020 European Business Association
All rights reserved. Using materials from this site is permitted only with reference.

Website by AMIGO