Perspective Legislative 2017: Noutăți și Surprize

În data de 2 februarie, EBA a organizat în parteneriat cu KPMG și Vernon David evenimentul anual pe prognozele fiscale și legislative pentru anul 2017. Discuțiile s-au axat pe principalele tendințe în legislatia moldoveneasca și provocările cu care se confruntă companiile din Moldova și angajații acestora, în domeniul fiscal, vamal și al forței de muncă.

Ministrul Finanțelor, dnul Octavian Armașu, a descris inițiativele ministerului și rezultatele prognozate. Acesta a mai menționat că focusul pentru 2018 va fi pus pe armonizarea TVA și a accizleor la legislația UE, și a invitat pe cei prezenți să ia parte la procesul de elaborare. Pe lângă autoritățile publice, Oana-Mihaela Motoi, Manager Servicii de Asistență Fiscală la KPMG Moldova, a conturat poziția sectorului privat privind politica fiscală pentru 2017.

Dna Mariana Rufa, Directorul Executiv EBA, a mulțumit ministrului și echipei sale pentru prezență și a salutat inițiativele ministerului de a alinia legislația la standardele UE și deschiderea autorităților de a colabora pe probleme arzătoare precum reforma achizițiilor publice și plățile pentru poluarea mediului. EBA este entuziasmată să continue colaborarea rezultativă și să ofere mai departe cunoștințe practice membrilor săi.