EBA Moldova a participat la ce-a de-a doua Intrunire a Participantilor la Implementarea ALSAC

Pe 24 octombrie, EBA Moldova a participat la ce-a de-a doua Intrunire a Participantilor la Implementarea ALSAC (Acordul de Liber Schimb Aprofundat si Comprehensiv). Printre organizațiile participante s-au numărat proiecte internationale cumr ar fi EUBAM, EBRD, USAID, MIEPO și reprezentanti ai Ministerului de Afaceri Externe si Delegatiei Uniunii Europene in Moldova.

Dna. Louka Katseli, Expert Economic Senior pe proiectul "Suport in procesul de implementare ALSAC in Republica Moldova" a informat participantii despre anumite detalii ale Acordului de Asociere si a prezentat o schema schemei de coordonare a implementarii ALSAC in Republica Moldova.

Ce tine de Programul ALSAC Asistenta in Dezvoltare si Consolidarea Capacitatilor(DDAP), au fost enumerate etapele implementarii acestuia cat si aspecte ale Retelei Participantilor pentru Coordonare (DDCN) ca instrument de baza in implementare.

Mariana Rufa, director Executiv al EBA Moldova a informat participantii despre progresele atinse in proiectul DCFTA II care se afla in proces de implementare sustinut de un efort comun din partea EBA Moldova si Camera de Comert si Industrie a Republicii Moldova. Dumneaei a evidentiat actiuni concrete intreprinse in proiectul legat cu implementarea ALSAC, si anume ghidari practice si asistenta oferita producatorilor, procesatorilor si exportatorilor de produse agricole in Republica Moldova in procesul de accesare a pietei Uniunii Europene. In acelasi timp directorul executiv EBA Moldova a reiterat importanta comuncarii dintre sectorul public si cel privat, pentru a informa companiile despre activitatile intreprinse intru imbunatatirea mediului de afaceri.

Fiecare participant a fost invitat sa devina membru ai platformei DDCN (Reteaua Participantilor pentru Coordonare), care a fost considerata ca o initiativa buna.