Dejun de Afaceri cu Domnul Chiril Gaburici, Ministrul Economiei și Infrastructurii a Republicii Moldova

În data de 28 februarie 2018, EBA Moldova a organizat un dejun de afaceri cu Domnul Chiril Gaburici, Ministrul Economiei și Infrastructurii. Scopul evenimentului a fost asigurarea unui dialog deschis între membrii EBA și Dnl. Gaburici, axat pe problemele actuale confruntate de către mediul de afaceri.

Domnul Ministru a reiterat prioritățile din acest an, menționând domeniile ca: Infrastructura Drumurilor și Calea Ferată; Securitatea Energetică; Industria IT; Comerțul Interior și Reformele de Reglementare.

Reprezentanții companiilor membre EBA au adresat întrebări specifice cu care se confruntă, atingând subiecte ca: importul bunurilor și cota la importul de carne; problemele din IT și Telecomunicații; dezvoltarea sistemului educațional în sectorul IT și automotive.

Mariana Rufa, Directorul Executiv EBA, a subliniat importanța și urgențele din sectoarele privind: Comerțul Interior și relaționarea cu cel Internațional; problemele întâmpinate de companiile producătoare și exportatoare de nuci și semințe, astfel s-a agreat cu Domnul Gaburici că vor fi organizate în viitorul apropiat ședințe individuale cu reprezentanții sectoarelor și a industriilor specifice.