Dialogul EBA cu DG Comerț, Comisia EU

Dialogul EBA cu DG Comerț, Comisia EU.

Pe 4 octombrie, comunitatea de afaceri s-a întâlnit cu ES dl Janis Mazeiks, Ambasadorul UE în RM, dl Marco Dueercop, șef de unitate DG Comerț, dl Nicholas Burge, ofițer de birou responsabil pentru Moldova DG Comerț, dl Vasile Plămădeală, ofițer comercial, Delegația UE în RM.

Discuția s-a axat pe implementarea practică a Acordului de Asociere și DCFTA. Comunitatea de afaceri a susținut ferm acțiunile Guvernului pe agenda de integrare europeană, menționând însă o serie de probleme legate de comerț care necesită soluționare pe termen scurt și mediu.

Agenții economici au reiterat necesitatea de a îndemna la finalizarea reformei sectorului justiției, legislației în domeniul energiei și energiilor regenerabile, prevederilor legale ale Codului Vamal și Zonelor Economice Libere, posibilitatea exportării produselor animaliere pe piața UE etc.

Această activitate a fost realizată de Asociația Businessului European cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est Europene în cadrul proiectului  ”Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”.