Discuții pe marginea plății pentru poluarea mediului

Pe 5 aprilie, EBA a solicitat o ședință cu conducerea Serviciului Fiscal de Stat, pentru a discuta aspecte ce țin de calcularea plății pentru poluarea mediului și raportarea acestora. La discuția cu membrii asociației a asistat Serghei Pușcuța, Șeful Serviciului Fiscal de Stat, Iuri Lichii, Șef Adjunct al Serviciului Fiscal de Stat, Igor Lazăr, Șef al Direcției generale metodologia impozitelor și taxelor și Igor Stavinschi, Șef Adjunct al Direcţiei generale metodologia impozitelor şi taxelor.

Cele mai importante aspecte invocate de către membri au fost stabilirea subiecților impunerii, calcularea corectă a plăților, precum și specificul administrării și a controlului taxei din partea Serviciului Fiscal de Stat și Inspectoraului Ecologic de Stat. La fel, agenții economici și-au exprimat îngrijorarea referitor la aplicarea penalităților pentru neachitare sau prezentarea dărilor de seamă completate necorespunzător.  

La finele ședinței, cei prezenți au decis să continue discuțiile într-o nouă întrevedere comună, la care să participe și Inspectoratul Ecologic de Stat.