EBA a organizat o sesiune de lucru pe tema “Aspecte practice privind implementarea Standardelor Internaționale de Raportare Financiară”

În data de 7 octombrie, EBA a organizat un workshop practic, publicul țintă fiind staff-ul financiar și contabil din cadrul întreprinderilor mijlocii și mari ce au drept scop internaționalizarea afacerii. Obiectivul workshopului a fost de a consolida abilitățile IMM-urilor de a pune în aplicare SIRF, abordarea și înțelegerea acestor standarde, de asemenea aplicarea și lecțiile învățate din partea României și relevanța afișării informației financiare consolidate pentru IMM-uri. Workshop-ul s-a concentrat asupra problemelor practice aferente implementării SIRF și a fost oferit de reprezentanți KPMG din România și Moldova. Sesiunea a fost co-finanțată de către BERD și organizată în cadrul Moldova Business Week 2016.

Sesiunea a început cu un cuvînt de salut din partea dnei Stela Melnic, Manager Regional al Programului Consultanță pentru Micul Business BERD în Ukraina, Belarus și Moldova. Workshop-ul a fost condus de către Cristina Guțu, Manager Consultant și Coordonator Academia de Training KPMG România și Vitalie Corniciuc, ACCA Senior Manager KPMG Moldova. Sesiunea de lucru a durat o zi întreagă, iar printre temele discutate s-au numărat prezentarea situațiilor financiare IAS 1, contabilitatea imobilizărilor corporale IAS 16, estimări și incertitudini IAS 36 și IAS 37 și instrumentele financiare IFRS 9.

Membrii EBA, precum și alte companii particpante la seminar, au avut ocazia să facă o comparație cu standardele aplicate în România și au primit răspunsuri concrete de la experți la rezolvarea problemelelor pe care aceștia le întîmpină în calea implementării SIRF. La fel, cei prezenți au avut ocazia de a-și împărtăși experiența cu alți membri și de a discuta problemele comune. La sfîrșitul sesiunii, participanții au confirmat necesitatea unor astfel de sesiuni de lucru și au manifestat interesul de a implementa cele discutate.