Cu sprijinul USAID și al Guvernului Suediei, EBA își împărtășește din experiența organizațională cu cele mai mari asociații sectoriale de business din țară

Pe 17 ianuarie, cu sprijinul sub formă de grant al USAID și al Guvernului Suediei, EBA s-a întâlnit cu reprezentanții a celor mai mari asociații sectoriale de business din Moldova. Această întâlnire reprezintă prima fază a unui nou proiect implementat de către EBA. Scopul acestui proiect este de a capacita aceste organizații să devină mai eficiente în dialogul public-privat, precum și să dezvolte servicii care i-ar ajuta pe aceștia să devină mai sustenabili.

EBA își va împărtăși din experiență și va sprijini astfel de organizații ca ONVV (Oficiu Național al Viei și Vinului), ATIC (Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC), APIUS (Asociația Patronală din Industria Ușoară) și ANTRIM (Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova) în identificarea eficientă a lacunelor existente. Evaluarea nevoilor cuprinde așa domenii ca lobby și advocacy, dezvoltarea capacităților de business, dezvoltarea serviciilor și gestiunea strategică. În afara acestor domenii generale, fiecărei asociații sectoriale i se va acorda o abordare individuală în colaborarea cu EBA.

EBA va ghida și va împuternici aceste organizații, deoarece astfel de eforturi comune permit sectorului privat să dobândească o voce mai rezonantă.

Acest eveniment a fost organizat de către EBA, cu suportul Proiectului de Competitivitatate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, USAID și Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, Sida. Conținutul nu reflectă neapărat opinia USAID, a Guvernului SUA, a Sida sau a Guvernului Suediei.