EBA participă într-un schimb de experiență în Baku, Azerbaidjan

Pe 7 octombrie, EBA a participat la o discuție organizată de către delegația Uniunii Europene în Azerbaidjan, în cadrul proiectului East Invest implementat de către Euro Chambers și Comisia Europeană.

Mariana Rufa, directorul executiv EBA, a prezentat structura organizației EBA Moldova, domeniul de activitate și suportul pe care aceasta îl acordă membrilor săi. Ea a mai prezentat inițiativele pe lobby și advocacy care susțin investitorii europeni în Moldova, la fel și companiile moldovenești care doresc să exporte pe piața UE. Dna Rufa a descris avantajele DCFTA și oportunitățile pe care le oferă piața UE în acest caz, dar a și menționat lacunele care încă necesită a fi adresate de către guvernul Moldovei pentru a face țara mai atractivă pentru investiții.

Companiile europene ce activează în Azerbaidjan au menționat lipsa unor platforme funcționale de dialog public-privat în Azerbaidjan, pe lîngă alte probleme legate de guvernanța corporativă pe care aceștia le atestă și au exprimat necesitatea de a instaura o organizație similară ce le-ar reprezenta interesele.