EBA participă la ședința organizată de către Serviciul Vamal pe subiectul problemelor legate de export

În data de 17 octombrie, EBA a participat la ședința organizată de către Serviciul Vamal, focusată pe problemele întâmpinate de către exportatorii de produse horticole pe piața UE.

Olesea Ghedrovici, consultantul financiar și fiscal al EBA, a exprimat nevoia de a reduce numărul actelor permisive în vederea obținerii certificatelor de origine. EA a făcut de asemenea referință la analiza elaborată de către EBA în 2013, în care EBA împreună cu Ministerul Finanțelor, Inspectoratul Fiscal și Serviciul Vamal au agreat să reducă numărul actelor permisive la obținerea certificatelor de origine.

EBA susține inițiativa Serviciului Vamal de a alinia această procedură la cele mai bune practici și standarde internaționale în domeniul certificatelor de origine. Însă subliniem faptul că această procedură nu trebuie să creeze constrângeri adiționale și situații abuzive pentru cei care exportă pe piața UE. Serviciul Vamal și-a exprimat deschiderea și suportul de a lua în considerație aceste sugestii și de a susține facilitarea comerțului exterior.