EBA a prezentat consilierilor UE principalele probleme ale climatului de afaceri din Moldova

Pe 27 ianuarie, Delegația Uniunii Europene în Moldova a organizat ședința periodică a consilierilor UE, la care a participat și EBA.

Unul dintre subiectele cheie ale acestei ședințe a fost prezentarea EBA pe problemele cheie ale climatului de afaceri, cu care se confruntă companiile internaționale și locale care operează în Moldova.

Thomas Moser, președintele EBA, a reiterat problemele cheie ce țin de bănci, infrastructură, statul de drept, cadrul legislativ, oferind exemple concrete din legislație în care EBA este activ implicată în contextul agendei sale pe lobby și advocacy. Mariana Rufa, directorul executiv EBA și Ecaterina Chirilenco, managerul pe politici și lobby EBA, au oferit o imagine mai clară în astfel de domenii precum codul muncii, gestionarea deșeurilor, procedurile vamale, procedurile ANSA și pe problemele cu care mediul privat se confruntă în sectoarele sale.

Președintele EBA a menționat că  la moment, EBA este în proces de elaborare a unui scurt document de politică, ce va sublinia problemele cheie ale sectorului privat și care va fi prezentat publicului în decurs de 2 săptămâni.