Ședința Comitetului EBA pentru Reforma Cadrului de Reglementare

Pe 29 septembrie, membrii EBA au luat parte la ședința Comitetului pentru Reforma Cadrului de Reglementare. Ședința s-a focusat pe problemele ce țin de actele permisive și reprezentat o platformă pentru dialogul cu reprezentanții Ministerului Economiei și Corporația Internațională de Finanțe a Băncii Mondiale.

Această sesiune a avut scopul de a asigura un dialog public-privat deschis. Ecaterina Chirilenco, Ofițerul pe Lobby și Politici EBA, a condus ședința, în cadrul căreia membrii EBA și-au prezentat și explicat problemele întîmpinate în calea acestei reforme și totodată, au sugerat schimbările ce necesită a fi efectuate. Membrii au accentuat necesitatea de a stabili un mecanism clar pentru colaborări sectoriale eficiente. Aceste comentarii ale sectorului privat, împreună cu un suport informațional mai avansat din partea autorităților, sînt cruciale pentru realizarea eficientă a reformei. Vor fi lansate consultații publice timp de o lună și va fi urmărită crearea infrastructurii electronice cu o listă de maxim 200 acte permisive în termen de 18 luni. Sectorul privat trebuie să se implice în procesul reformator prin analizarea critică a aceastei liste inițiale de acte permisive, astfel încît să se realizeze o reinginerie legală promptă și de succes. Pentru aceasta, ședințele comitetului dat vor continua să aibă loc.

EBA le mulțumește celor prezenți pentru implicarea activă și sprijinul acordat. Sperăm să promovăm în continuare schimbările necesare, menite să ușureze activitatea comunității de afaceri din Moldova.