Ședință EBA pe tema Politicii Bugetar-Fiscale 2017

Pe data de 6 septembrie, membrii EBA s-au întrunit într-o nouă ședință de lucru. Cei prezenți au discutat setul de materiale în partea ce ține de politica bugetar-fiscală pentru anul 2017, propus de către Ministerul Finanțelor pentru comentarii.

EBA a elaborat anterior un Document de Poziție referitor la proiectul de lege menționat. Membrii prezenți la ședință au definitivat conținutul Documentului de Poziție, adăugînd toate comentariile relevante. Articolele ce au stîrnit cele mai multe dezbateri au fost cele ce țin de facilitățile acordate de angajator, impozitarea contribuțiilor vărsate în vederea acoperirii pierderilor financiare și echilibrării activelor nete negative, impozitarea veniturilor din arenda terenurilor agricole obținute de persoanele fizice, înregistrarea de către cumpărător a facturilor fiscale în Registrul general electronic al facturilor fiscale și articolul ce ține de suspendarea operațiunilor la conturile bancare. S-a insistat pe continuarea și dezvoltarea sistemului de facturi electronice. Pe lîngă discutarea subiectelor de pe ordinea de zi, s-au accentuat lacunele în partea ce ține de impozitarea imobilului și definirea juridică a elementelor de publicitate. A mai fost subliniată și necesitatea eliberării facturilor de către executorii judecătorești și excluderea limitărilor aferente contractelor de asigurare.

EBA va lua în calcul toate sugestiile propuse și le va include într-un nou Document de Poziție, ce va fi înaintat Ministerului de Finanțe.

EBA salută activismul membrilor săi și își va continua eforturile în apărarea intereselor acestora.