Sesiunea de primăvară a Adunării Generale și Recepția de Networking

Pe 21 mai, membrii EBA au organizat Adunarea Generală, într-o atmosfera deosebită la Vinăria Poiana.

Scopul Adunării Generale din sesinea de primăvară a fost prezentarea si aprobarea Raportului anual 2018 și situației financiare auditate pentru 2018.

Dl Karoly Szalai, președintele EBA, a reiterat succesul anului 2018 pentru echipa EBA și progresul înregistrat de Asociație în toate domeniile de activitate, menite să îmbunătățească mediul de afaceri, să sporească capacitatea companiilor membre și să promoveze afaceri între Moldova și EU.

Dl Peter Michalko, ambasadorul UE și președintele onorific al EBA, a reiterat faptul că EBA Moldova sa dovedit a fi una dintre cele mai importante organizații de sprijinire a afacerilor și unul dintre cei mai activi membri ai diferitelor platforme de dialog public-privat. Ambasadorul a menționat că EBA continua sa promoveze interesele membrilor săi astfel punând accent pe activitați de policy si advocacy din mai multe sectoare importante, cum ar fi politica fiscală, siguranța alimentară, facilitarea comerțului, gestionarea deșeurilor, protecția datelor care vizează sprijinirea UE de afaceri și de a aduce standardele europene de afaceri în Moldova.

Doamna Mariana Rufa, Director Executiv EBA, a livrat o prezentare axată pe revizuirea activității 2018 și pe actualizările din 2019, subliniind indicatorii principali de performanță privind activitatea operațională EBA, problemele legate de mediul de afaceri abordate în 2018, noii membri EBA, activitatea din cadrul Consiliului Economic al Primului-Ministru și al autorităților publice, workshop-uri EBA organizate pe baza unei abordări bazate pe cererea membrilor, realizări EBA în cadrul agendei de politică și de advocacy, cooperarea EBA cu GIZ, Uniunea Europeană și Suedia, precum și alte activități EBA pe plan local și internațional.

În cadrul Adunării Generale EBA a fost semnat un MEMORANDUM DE ÎNȚELEGERE privind înființarea Platformei europene pentru afaceri regionale între EBA Moldova și 6 Centre de afaceri regionale. Platforma a fost creată cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și cofinanțată de Suedia prin Fundația Est Europeană în cadrul Proiectului "Societatea civilă locală contribuie la dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova".

Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Dna Anna Lyberg, a participat, de asemenea, la Ceremonia de participare la înmânarea Certificatelor către Hub-urile regionale.

Dl Sorin Mereacre, Președintele Fundației Est Europene, a felicitat Centrele de Business pentru a reafirma importanța sustenabilității și funcționării platformei lansate sub egida ABE și importanța reprezentării vocii întreprinderilor regionale pentru consolidarea procesului de elaborare a politicilor.

Adunarea Generală EBA a fost urmată de o recepție oferită de EBA. La recepție a participat o audiență mai largă, creând astfel ocazia ca membrii să interacționeze cu reprezentanții autorităților publice, cu corpurile diplomatice și cu diverși parteneri de cooperare internațională.