Lansarea parteneriatelor comerciale cu rețele de supermarkete și en-gros în România

Pornind de la importanta deosebita pe care domeniul agro-alimentar o are in peisajul economiei Republicii Moldova, combinat cu excelentele oportunitati oferite de Uniunea Europeana in acest domeniu, o misiune economica din Republica Moldova organizata de Asociația Businessului European din Moldova (EBA Moldova) în colaborare cu Camera de Comerț si Industrie cu suportul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) au efectuat o vizita de lucru in Romania in perioada 02 februarie-04 februarie.

Agenda delegatiei a cuprins intalniri la cel mai inalt nivel cu companii de renume din vestul Romaniei, in cadrul carora au fost demarate discutii concrete axate pe exportul producției agricole (fructe si legume in stare proaspătă și procesată) către rețele de supermarkete, si en-gros din Romania. Participanții de asemenea au avut prilejul să se întâlnească cu Vicepresedintele Consiliului județean Cluj, Dl Ioan Oleleu, Director General Arovit - Dl Bob Dorin George, Director General executiv Expo Transilvania - Dl Ioan Avram , cu care au discutat despre oportunități de investiții în RM precum si parteneriate comerciale reciproc avantajoase.

Dincolo de contactele valoroase pe care le-au obținut agenții economici - misiunea a fost un prilej de a afla care sunt condițiile si cerințele rețelelor de super-markete, angrosiști si procesatori pe de o parte si capacitățile agenților economici din RM de a se conforma cu cerințele enunțate ce țin de volume, ambalare, calibrare etc.

Vizita a avut loc in cadrul Proiectului Implementarea Acordului de Comerț Liber Aprofundat si Cuprinzător (DCFTA) finanțat de Guvernul Suediei prin intermediul IFC.

Partenerul oficial al EBA Moldova in Romania in cadrul vizitei respective a fost compania DAVRO SRL in persoana Directorului General - Dl Dan Nutiu.