Managementul informational in perioada pandemiei. Realitati, perspective si solutii practice

Luand in considerare situatia creata de Virusul Covid19 si masurile luate in acest context, regimul de lucru a fost mai mult dictat de a deveni unul virtual; utilizarea acestuia este pe cat de agreabila si utila, pe atat de necesara de a o invata si respecta anumite reguli de precautie si nu doar.

In acest sens, in vederea sprijinirii membrilor sai, la data de 21 mai, EBA a organizat webinarul Managementul informational in perioada pandemiei. Realitati, perspective si solutii practice.

Printre temele discutate, au fost urmatoarele:

  • Cum trebuie sa lucram la distanta cu datele angajatilor;
  • Cum utilizam dispozitivele personale si de serviciu;
  • Care sunt cele mai mari provari din punct de vedere a legislatiei; ce actiuni trebuie sa intreprindem pentru a nu o incalca;
  • Ce solutii moderne putem utiliza, ca sa minimizam riscurile producerii unor eventuale incalcari.

Speakerul acestui seminar urmeaza a fost dnul. Sergiu Bozianu, Presedinte al Asociatiei pentru Protectia Vietii Private, Expert in domeniul Datelor cu Caracter Personal.

In cadrul seminarului au avut loc discutii productive intre participanti si speaker, cu intrebari pe marginea masurilor luate de catre angajatori aferente Virusului Covid, aspectele tehnice ale platformelor online utilizate si protectia datelor cu character personal in lucrul de acasa.

 

"Un Webinar comprehensiv si cu informatie actuala aferenta evitarii riscurilor in regimul virtual de lucru si a protectiei datelor cu caracter personal".

Diana Buciuscan, Data Privacy Officer, Moldcell

 

"Am aflat care este perspectiva practica si necesara din punct de vedere a lucrului la distanta, aflate de la un expert din domeniul vizat.

Subiectul privind lucrul la distanta este unul actual, avand in vedere situatia curenta creata."

Ana Galus, Partener, Turcan Cazac Law Firm