Pe 8 iulie 2014 EBA Moldova și membrii săi au avut o întrunire cu reprezentanții Consiliului Raional ai regiunii Brașov pentru a discuta metodele de cooperare reciprocă

Întrunirea s-a axat pe ariile cheie de cooperare și au evidențiat sectoarele de interes cheie pentru businessul din Moldova și România.

Companiile participante au menționat despre implementarea și importanța Acordului de Asociere semnat între UE și RM și ratificat în Parlamentul Republicii Moldova care oferă o multitudine de oportunități pentru producătorii și exportatorii din Moldova în contextul diversificării pieței, îmbunătățirea standartelor etc.

Dnul. Cirica Emil, Directorul Executiv pe Diviziunea Investiții și Dezvoltare Regională și-a exprimat deschiderea pentru suportul companiilor din regiunea Brașov a României, în extinderea afacerilor lor în Moldova în special în contextul noii politici create. "În același mod suntem deschiși să luăm în considerare ofertele de afaceri din partea producătorilor agricoli din Moldova luând în considerare insuficiența deseori intalnita a produselor agricole produse local", a explicat oficialul.

"România este cea mai apropiată țară membră a UE care este un important partener comercial pentru RM. EBA și organizațiile partenere din România deja au organizat câteva evenimente de networking și matchmaking care au rezultat la contracte concrete de cooperare in afaceri. În 2013 EBA a susținut 30 de companii prin contacte din România și vice versa. Momentan susținem producătorii din Moldova să găsească contacte în România și să atragă companii din România și internaționale care operează pe teritoriul României să exploreze Republica Moldova ca o direcție de investiții" a menționat Mariana Rufa, directorul executiv al EBA Moldova.