Cu sprijinul USAID și al Guvernului Suediei, BSOurile însușesc abilități indispensabile pentru activitatea unei asociații

Pe 31 mai, cu sprijinul sub formă de grant al USAID și al Guvernului Suediei, beneficiarii Proiectului de Competitivitate au participat într-un workshop practic de elaborare a unui document de poziție în asociație. Workshop-ul a fost livrat de către EBA pentru cele mai mari organizații sectoriale de susținere a afacerilor (BSOuri) din Moldova.

Scopul acestui workshop a fost de a împărtăși din experiența practică a EBA, prin intermediul unui exercițiu practic de elaborarea a documentelor de poziție în asociații. EBA a prezentat niște studii de caz ce reflectă felul în care are loc dialogul public-privat și a explicat pașii necesari pentru elaborarea unui document de poziție, precum și ce acesta ar trebui să conțină. Au fost oferite și niște sfaturi practice referitoare la strategii și modul de comunicare cu autoritățile publice. Printre alte teme discutate s-a numărat procesul legislativ din Moldova, implicarea părților interesate la nivel local, cooperarea cu asociațiile internaționale, bugetarea, și altele.      

Acest eveniment a fost organizat de către EBA, cu suportul Proiectului de Competitivitatate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, USAID și Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, Sida. Conținutul nu reflectă neapărat opinia USAID, a Guvernului SUA, a Sida sau a Guvernului Suediei.