Cu sprijinul USAID și al Guvernului Suediei, EBA pregătește cele mai mari asociații sectoriale de business să-și îmbunătățească agenda de lobby

Pe 16 februarie, cu sprijinul sub formă de grant al USAID și al Guvernului Suediei, EBA a condus încă o ședință cu cele mari asociații sectoriale de business  din Moldova. Cele cinci BSO-uri (APIUS, ANTRIM, FSEA, ATIC, ONVV) au avut parte de o sesiune de mentorat focusată din partea EBA pe subiectul elaborării și desfășurării activităților de lobby și advocacy.

În urma analizei necesităților și a sesiunilor individuale cu fiecare asociație în parte, EBA a descoperit lipsa unei abordări structurate și sistemice în ceea ce privește aspectele de lobby și advocacy. Această sesiune a oferit oportunitate echipelor asociațiilor să învețe să coordoneze funcția de lobby, cu precădere procesul, competențele inițiale, resursele financiare, conținutul, și altele. EBA va continua să-și împărtășească din expertiză și să promoveze un dialog eficient dintre sectorul privat și autorități.  

Acest eveniment a fost organizat de către EBA, cu suportul Proiectului de Competitivitatate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, USAID și Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, Sida. Conținutul nu reflectă neapărat opinia USAID, a Guvernului SUA, a Sida sau a Guvernului Suediei.