Workshop practric- Proceduri de Control Fiscal

Proceduri de control fiscal – Workshop practric dedicat comunității de contabili și finansiști Pe data de 05 octombrie 2023, EBA a organizat un seminar despre noul Regulament privind efectuarea controlului efectuat de către Serviciul Fiscal de Stat. Evenimentul a fost deschis de către dl Petru Rotaru, Ministru al Finanțelor și dna Mariana Rufa, EBA CEO.

Seminarul dat a fost desfășurat la solicitarea comunității de afaceri urmare a modificărilor Regulamentului menționat, proces în care membrii EBA au particpat activ.

Astfel, experții Serviciului Fiscal de Stat au prezentat și au explicat cu lux de amănunte noile modificări, precum și spețe concrete ce țin de aplicarea Regulamentului în cauză. Servicul Fiscal de Stat a fost reprezentat de următorii experți: dna Rodica Boghiu, dl Vladimir Mîță, dl Dorin Balan, dna Stela Barbăneagră, dna Marina Rotaru, dna Domnica Cartera, dl Vasile Ababii. In cadrul acestei sesiuni practice reprezentanții comunitatii de afaceri au avut ocazia sa adreseze întrebări referitoare la aplicarea acestui Regulament.

Colegii de la Serviciul Fiscal de Stat, în cadrul seminarului, au vorbit despre:

Particularitățile de includere a contribuabililor în Planul de control

Controlul fiscal

Procedura de contestare Sincere mulțumiri Ministrului Finanțelor, dlui Petru Rotaru, conducerii și colegilor SFS, membrilor EBA, precum și colegilor SAIPH Consulting House pentru aportul valoros la etapa ajustării Regulamentului și pentru implicare la desfășurarea evenimentului.

Această activitate a fost realizată de Asociația Businessului European cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est Europene în cadrul proiectului ”Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”