Zilele Afacerilor Poloneze în Republica Moldova

Pe 7 aprilie, s-a desfășurat conferința “Zilele Afacerilor Poloneze în Republica Moldova”, un eveniment de informare și matchmaking pentru companiile poloneze și cele moldovenești.

Din panelul oficial au făcut parte Excelența Sa Artur Michalski Ambasadorul al Poloniei, Vitalie Iurcu, Viceministru al Economiei, Agata Chrsnitz-Dobrowolska, Consilierul Ministrului Afacerilor Externe al Poloniei, Grzegorz Kapusta, Vicemareșal al voievodatului Lublin, Andrzej Kita, Consul al Republicii Moldova la Lublin și Agnieszka Gasior – Mazur, Președintele Clubului de Business din Lublin. Aceștia au prezentat beneficiile oferite investitorilor în Moldova, au prezentat specificul regiunii din Polonia în care activează și perspectivele pentru parteneriate. La fel, a fost introdusă delegația formată din 22 persoane –reprezentanți ai companiilor poloneze venite la eveniment pentru matchmaking.

Directorul Executiv EBA, Mariana Rufa, a moderat panelul, accentuând interesul companiilor moldovenești pentru Polonia și vizitele pe care membrii EBA urmează să le întreprindă în curând. Aceste vizite au menirea de a asigura cooperarea pe ambele părți, un interes sporit reprezentând colaborarea producătorilor agricoli (struguri, fructe uscate, nuci, conserve) cu rețele sau angrosiști. Ea a făcut și o prezentare pentru companiile poloneze, explicând lista documenteleor necesare pentru lansarea afacerii în Moldova și cele mai recente reforme menite să îmbunătățească mediul de afaceri.