BCR Chișinău se alătură campaniei Fruit Challenge Moldova

Chișinău, 26 Septembrie 2014. Banca Comercială Română Chișinău S.A. s-a alăturat campaniei Fruit Challenge Moldova și a donat 1 tonă de mere de producție autohtonă la mai multe instituții care au grijă de copii și persoane în vârstă.

”Prin implicarea noastră în campania Fruit Challenge Moldova dorim să contribuim la susținerea păturilor social vulnerabile care au nevoie de o alimentație sănătoasă. Prin această donație de fructe ne manifestăm de asemenea solidaritatea față de producătorii autohtoni de fructe de calitate și îndemnăm celelalte instituții și organizații din Republica Moldova să se alăture acestei campanii inițiate la sfârșitul lunii august 2014,” a declarat Juan Luis Martin Ortigosa, Președintele Executiv al BCR Chișinău S.A.

Fructele achiziționate de BCR Chișinău S.A. au fost donate la mai multe instituții: unei grădinițe pentru copii cu deficiențe de auz, unei case de copii orfani și unui azil de bătrâni. Actiunea face parte din programul de responsabilitate socială corporativă al Băncii Comerciale Române Chișinău S.A. orientat spre implicarea activă în viața social-culturală a Republicii Moldova prin susținerea unui șir de proiecte de solidaritate socială și educație.

Banca Comercială Română Chişinău S.A.:

BCR Chişinău S.A. şi-a început activitatea în data de 22 octombrie 1998, fiind una din primele bănci cu capital străin, membru al unui grup financiar internaţional care şi-a extins activităţile în Republica Moldova. Reţeaua băncii cuprinde 3 unităţi şi 40 ATM-uri, care deservesc un portofoliu de peste 19.000 de clienţi persoane fizice şi juridice.

Acţionar unic al BCR Chişinău S.A. este Banca Comercială Română S.A. (BCR), membru Erste Group, Austria.

Banca Comercială Română S.A.:

Este lider pe piaţa serviciilor financiare din România, cu active de peste 16 miliarde EUR. Este banca Nr.1 după numărul de clienţi – peste 3.7 milioane clienţi persoane fizice şi companii – şi Nr.1 în activităţile de creditare şi economisire. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principala instituţie de banking.

Erste Group:

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 44.00 de angajați deservesc 16.5 milioane de clienți in cadrul a 2.800 de filiale din 7 țări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croația, Serbia). La 30 iunie 2014, Erste Group deținea active totale în valoare de 198,4 miliarde EUR și înregistra un raport cost/venituri de 55,4%. Indicele capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat parțial) s-a îmbunătățit la 11,7%.

Pentru informaţii suplimentare BCR Chişinău S.A.:

Departamentul Resurse Umane și Comunicare
Str. A. Puşkin 60/2 MD2005 Chişinău
Tel. +373 (22) 852 098; Fax. +373 (22) 852 002
E-mail. vitalie.arvinte@bcr.md
www.bcr.md