Comitetul EBA pe Resurse Umane dezbate cu autoritățile publice amendamentele la Codul Muncii

Pe 28 februarie, membrii Comitetului EBA pe Resurse Umane s-au reunit pentru o nouă rundă de discuții, în prezența reprezentanților Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Cu această ocazie, a fost analizată lista de modificări a Codului Muncii, elaborată de către minister ca urmare a multiplelor ședințe tehnice în care EBA a promovat propunerile sectorului privat.

În urma conlucrării asociației cu Ministerul, 50 de propuneri de modificare au fost analizate, fapt ce a dus la modificarea a peste 35 de articole ale Codului Muncii. Dna Mariana Rufa, directorul executiv EBA, a reiterat că runda de discuții oferă momentul oportun de analiza dacă în această listă au fost introduse modificările necesare, înainte ca acestea să fie transmise spre aprobare. Dnul Sergiu Morari, Șeful Direcției raporturi de muncă și parteneriat social al Ministerului, a luat cuvântul și a prezentat detaliat amendamentele incluse. Discuția a fost condusă și de către Ecaterina Chirilenco, Manager pe Politici și Lobby EBA, care a fost activ implicată pe toată durata acestui proces complex. Membrii EBA au folosit din plin oportunitatea și au analizat amănunțit impactul fiecărei modificări din listă.

Dorim să mulțumim reprezentanților Ministerului pentru deschiderea către dialog și asistența acordată sectorului privat pe tot parcursul acestei perioade.