EBA facilitează dialogul dintre Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și procesatorii din industria de prelucrare a cărnii

Pornind de la importanța dezvoltării sectorului de producere și procesare a cărnii pentru economia țării, inclusiv în scopul promovării exportului cărnii și produselor din carne, în data de 15 martie a fost organizată o ședință între ANSA și procesatori. În cadrul acestei întruniri au fost supuse dezbaterilor situația actuală în domeniul procesării și comercializării preparatelor din carne și implementarea art. 21 din Legea 231 „Cu privire la comerțul interior”.

EBA a exprimat poziția Asociației cu privire la deficiențele sistemului de monitorizare și supraveghere  a siguranței mărfii în industria prelucrătoare a cărnii. Directorul executiv EBA, dna Mariana Rufa, a reiterat că în profida Legii cu privire la comerțul interior, ce interzice returul produselor din carne de la lanțurile de magazine înapoi la procesatori, aceste retururi au loc, iar multe lanțuri de magazine și procesatori refuză să se conformeze cerințelelor Legii date. Dna Rufa a mai încurajat ANSA să ia măsuri urgente pentru a preveni ca produsele alterate de origine animală să nimerească în alimentația publică.