EBA Moldova in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie au organizat ce-a de-a treia sesiune de seminare pentru producatorii si procesatorii de produse agroalimentare din Republica Moldova

In perioada 8-14 septembrie, 2014 EBA Moldova in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie au organizat ce-a de-a treia sesiune de seminare pentru producatorii si procesatorii de produse agroalimentare din Republica Moldova, sub egida Proiectului DCFTA finantat de Guvernul Suediei prin IFC. Sesiunile au implicat experti din Olanda, CBI, Domnul Reinoud Nuijten si Domnul Jos Leeters si reprezentantul Metro Cash and Carry al oficiului central din Germania.

Cele 3 sesiuni care au avut loc in 5 raioane ale Republicii Moldova s-au axat pe cerintele pietei UE, reguli si cerinte de accesare a retelelor mari de supermarkete. Participantii au putut invata despre cerinte concrete de calitate pentru produsele agro, standarte de etichetare si ambalare la intrarea in retelele mari de angrosisti sau supermarkete. Inafara de aceasta exportatorii au putut invata despre regulile de acces, chestiuni ce tin de preturi si standarte ale pietei comunitare ale UE.

La seminare au fost prezenti mai mult de 250 de participanti.