EBA Moldova participa la ce-a de-a 15 reuniune globala a EBO in Brussels in perioada 15-17 iunie

In perioada 15-17 iunie EBA Moldova a participat la ce-a de-a 15 Reuniune Globala EBO care s-a desfasurat in Brussels sub auspiciul DG Grow.

In acest an reteaua s-a largit pana la 27 de membri in acest fel extinzandu-se pana la Africa, America Latina si Oceanul Pacific (Ghana, Papua Noua Guinee si Paraguay).

Pe parcursul celor 3 zile reprezentantii Retelei Internationale EBO au avut ocazia de a se intruni cu mai multi oficiali ai DG Grow, DG Trade, DG Devco, Eurochambre, Business Europe si altii.

Scopul intrunirilor a fost de a oferi o actualizare a urmatoarelor activitati planificate de Comisia UE in contextul suportului oferit pentru IMM si identificarii potentialului pentru implicarea Retelei Internationale EBO in valorificarea si imbunatatirea suportului oferit membrilor sai.

Dnul Didier Herbert, Directorul Interimar al DG Grow a reiterat in mesajul sau importanta pe care o joaca rolul Retelei Internationale EBO in imbunatatirea serviciilor de suport a businessului si activitatilor de lobby in tarile membre al Retelei Internationale EBO. Dumnealui de asemenea a enumerat initiativele existente sustinute de DG Grow pentru IMM in care implicarea Retelei este semnificativa. Printre acestea se numara Expozitia din Milano 2015, Internationalizarea Businessului si Diplomatia Economica a UE, initiativele UE de Business Avenues, participarea la initiativele regionale cum ar fi Parteneriatul Sud-Estic, CELAC, Misiunile de Dezvoltare in tarile in care au avut loc sau urmeaza sa aiba loc etc.

Unul din rezultatele Retelei Internationale EBO este Documentul de Pozitie pe Eficienta Energetica care a identificat problemele cheie a tarilor membre a Retelei cu care se confrunta. EBA Moldova se va implica la elaborarea documentului, care v-a fi depus, la urmatoarea etapa, catre Autoritatile relevante ale UE.

Mariana Rufa, directorul executiv al EBA Moldova a avut o prezentare pe marginea activitatii EBO si retentiei de membri. Dumneaei a descris activitatea generala a EBA Moldova si a enumerat serviciile concrete de suport si beneficiile oferite membrilor EBA in Moldova.

Reuniunea Internationala EBO a reprezentat o oportunitate excelenta de a obtine contacte din intreaga lume si de a obtine informatii despre activitatile comisiei UE orientate spre dezvoltarea sectorului privat.