EBA Moldova a participat la Forumul Moldo Austriac

EBA Moldova a participat la Forumul Moldo Austriac, organizat cu ocazia vizitei oficiale a presedintelui Austriei, Heinz Fischer, in Republica Moldova, in perioada 16-17 noiembrie.

La Forum au participat circa 30 de companii austriece, cum ar fi Baren Batterie Gmbh, Cargo-patner GmbH, Habau Hoch und Tiefbau GmbH, Hobas Rohre GmbH, Siemens AG Osterreich si altii.

Misiunea economica a businessmenilor din Austria in Moldova a fost organizata de catre Ambasada Austriei in Romania, in frunte cu Vicepresedintele Camerei Economice a Austriei, Richard Schenz, care a sustinut un discurs la inaugurarea Forumului, impreuna cu presedintele Camerei de Comert si Industrie a Moldovei, Valeriu Lazar.

Dintre participantii la eveniment au facut parte Ministrul Transportului şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, vicepremierul, ministrul Economiei, Adrian Candu, şi ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov care au vorbit despre proiectele şi posibilităţile de investire în domeniul infrastructurii, energeticii şi agriculturii.

Presedintele Camerei de Comert, Dnul Valeriu Lazar a vorbit despre dezvoltarea economica a tarii in ansamblu si oportunitatile investitionale ale Moldovei.
In cadrul programului a avut loc si o sesiune de networking intre oamenii de afaceri din Austria si oamenii de afaceri participanti la forum din Republica Moldova.

Mai multe detalii cu referire la eveniment, cat si prezentarile lectorilor, gasiti pe urmatorul link: http://www.advantageaustria.org/md/events/Bundespraesident_Fischer_besucht_die_Republik_Moldau.ro.html