EBA participa la intrevederea cu Dl Stefan Creanga, Presedintele Comisiei Parlamentare Economie, Buget şi Finanţe

La data de 23 iunie EBA Moldova participa la o intrevedere cu Dl Stefan Creanga, Presedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe si contabilii precum si directorii financiari din cadrul companiilor membre EBA Moldova. Scopul acestei intrevederi a fost discutarea unor probleme cheie ce deriva de politica bugetar fiscala aprobata pentru 2015 si anume: 

  • Taxa  p-u dispozitivele publicitare si divergentele dintre legea publicitatii si codul fiscal si
  • Problema ce tine de permiterea deducerii uzurii și cheltuielilor pentru întreținerea, funcționarea și reparaţia autoturismelor folosite de persoanele cu funcţii de conducere ale contribuabilului doar pentru un singur autoturism per agent economic.

In cadrul sedintei agentii economici au explicat toate consecintele acestor prevederi  in politica fiscala, precum si costurile exagerate aferente acestor prevederi. De asemenea, s-a mentionat despre urmarile ce pot sa apara in 2016 in contextul controalelor fiscale si situatia in care vor fi pusi contabilii in contextul raportarii anuale.

Dl Stefan Creanga a exprimat deschidere, incercind sa identifice anumite solutii impreuna cu contabilii si directorii financiari. Ca urmare a sedintei date vor prezentate citeva alternative de solutii tehnice din partea contabililor vis-a-vis de eventualele posibilitati de solutionare a problemelor date in contextul unor intiative legislative.