Press Release Scoala de Vara 2014

În perioada 1-7 iulie, EBA, cu susținerea ANTIM, JCI și YEBA a organizat Școala Mobilă de Vară pentru tinerii antreprenori.Scopul celei de-a 5-cea școli de vară fost de a impartasi cele mai bune practici si experiente in cadrul unor vizite la 6 întreprinderi internaționale, și anume: Gas Natural Fenosa, Moldcell, Gebauer & Griller (Bălți), Banca Comercială Română, Mobias Banca, EFES Vitanta.

Cei 30 de tineri antreprenori au avut ocazia de a participa la discuții cu manageri și directori de companii, de a cunoaste si prelua din cele mai bune lectii si recomandari pe diverse sectoare, de a adresa întrebări referitor la dificultățile cu care se confrunta in desfasurarea afecrilor lor. Mentorii au venit cu un feedback  și, in baza unor studii de caz, prezentari, discutii au putut sa ofere anumite solutii vis-a-vis de anumite situatii concrete descrise de antreprenori. Domeniile abordate in cadrul scolii de vara au fost urmatoarele: resursele umane, utilizarea sistemelor IT, managementul producției, sistemul bancar si relationarea cu banca, internet banking, etc.

"Pentru a deveni cel mai bun si pentru a performa, am nevoie de experienta practica, exemple din realitate, sa aflu din lectiile si succesele altor companii. Scoala de vara si cea de iarna EBA, mi-au oferit aceasta posibilitate" a mentionat Valeriu Rata, un tinar antreprenor implicat intr-o afacere ce tine de cresterea iepurilor.

Dumitru Lungu, un alt tinar antreprenor care activeaza in industria IT, si anume e-learning, a specificat ca participa la curs a cincea oara „oricum, de fiecare data aud ceva nou, aflu despre practici noi, gasesc noi clienti si in general consider ca este o initiativa foarte buna, utila si practica implementata de EBA in colaborare cu ANTIM".

„Pentru mine scoala de vara a fost un adevarat imbold pentru a intelege mai bine sistemle de producere, insa cel mai important este ca am cunoscut oameni noi, am stabilit contacte cu alti antreprenori cu care am putea colabora pe viitor. Voi particpa cu placere si la alte initiative landsate de EBA pentru tinerii antreprenori, recomadindu-le si altor colegi" a mentionat Ion Poparcea, care detine o ferma de prepelita.