La 21 ianurie mai mult de 45 de membri EBA au participat la un dejun de afaceri cu Dna Julia Otto, Seful reprezentantei BERD in Republica Moldova

Printre temele de discuție au fost situația curentă a sistemului bancar din Republica Moldova, programele existente finanțate de BERD, suportul oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova etc. Dna Otto a menționat că în contextul implementării ALSAC, va fi acordat sprijin direcționat spre susținerea mediului de afaceri. De asemenea, s-a menționat despre suportul orientat spre funcționalitatea Consiliului Economic al Primului Ministru - o platformă B2G orientată spre promovarea reformelor concrete și eliminarea barierelor în desfășurarea businessului în Republica Moldova.

Dna. Otto de asemenea a oferit explicații cu referire la funcționarea MOREF și MOSEF, cele două instrumente de creditare care au fost cu succes implementate în Moldova până în ziua de astăzi.

Dnul Wicher Slagter, Șeful Secției Politică și Economie a Delegației UE la Chișinău, a menționat despre suportul oferit de Delegația UE la Chișinău pentru mediul de afaceri din RM.

Participanții la întrunire au fost încurajați să enunțe problemele pe care le înfruntă, pentru ca acestea să fie adresate personalului specializat al BERD din Chișinău.