Intrunirea Comitetului EBA in domeniul Energetic

Pe 26 septembrie, a avut loc intrunirea Comitetului EBA in domeniul Energetic. Reprezentanti ai companiilor membre, ai Asociatiei Patronale in domeniul Energetic au abordat teme ce tin de imbunatatirea cadrului legal din sectorul energetic din tara precum si aprobarea noii Legi privind promovarea utilizarii energiei din surse regenerabile. Directorii de companii au analizat modul in care sunt gestionate investiile in domeniul energetic si care ar fi impactul aprobarii legii sus mentionate asupra investitiilor ulterioare.

Directorul companiei Solartech, seful Comitetului de Energetica al EBA, Dl Franck Le Borgne, a evidentiat careva aspecte in importul materialelor utilizate in energia regenerabila de pe piata UE. Dumnealui lui de asemenea a sugerat crearea unui fond global directionat spre sprijinirea investitiilor in surse regenerabile, instalatiilor speciale in sectorul privat bazate pe resursele regenerabile.

Directorul companiei BIOX Comert a subliniat necesitatea modificarii Nomenclatorului Marfurilor, in scopul schimbarii statutului pentru anumite produse importate in RM.

Membrii Comitetului EBA in domeniul energetic au convenit sa organizeze o sedinta extinsa, cu invitarea reprezentantilor autoritatilor publice cat si a reprezentantilor sectorului privat si asociatiilor din domeniu.