Raportare către consilierii UE cu privire la climatul de afaceri în Moldova

În data de 25 aprilie, Thomas Moser, președintele EBA, a prezentat consilierilor UE un raport cu privire la climatul de afaceri în Moldova. Reuniunea a avut loc în cadrul Delegației UE.

Prezentarea s-a axat pe tendințele de dezvoltare ale țării în anul 2017 și pe reformele implementate până în prezent. Thomas Moser a menționat cele mai importante probleme legate de climatul de afaceri identificate în anul 2017, în urma contribuțiilor furnizate de sectorul privat în domenii precum: comerțul cu mărfuri, vama și facilitarea comerțului, comerțul cu servicii (sistemele bancare și de asigurări), sectorul energetic, comerțul și dezvoltare durabilă, statul de drept, sistemul educațional (învățământ terțiar și dual), facilități de transport, sectorul IT.

Președintele EBA a menționat despre dinamica pozitivă a creșterii economice a Republicii Moldova și a reiterat o parte din problemele care trebuiesc luate în considerare pe termen scurt și mediu în vederea implementării reformelor structurale lansate.