Cu sprijinul USAID și al Guvernului Suediei, BSOurile își îmbunătățesc competențele executive

Pe 30 martie, cu sprijinul sub formă de grant al USAID și al Guvernului Suediei, beneficiarii Proiectului de Competitivitate au participat la un nou workshop practic livrat de către EBA, orientat către echipele executive ale celor mai mari organizații sectoriale de sprijin pentru întreprinderi (BSOuri) din Moldova.

Niște perspective în planificarea strategică a BSOurilor au fost livrate de către Henrik Kuffner, Consilier Principal EBA, și de către Mariana Rufa, Director Executiv EBA. Aceștia au prezentat strategii, bazându-se pe experiența asociației în cele 3 domenii ale sale de activitate. Cei doi au instruit echipele executive ale diferitor asociații sectoriale astfel încât acestea să livreze cele mai utile și benefice măsuri strategice, ce ar satisface nevoile de bază a membrilor acestor asociații. Alte subiecte menționate au fost principalele abordări în asociații și documentele fundamentale ce trebuie create și actualizate în permanență.   

Participanții au accentuat că un astfel de workshop este util atât pentru asociațiile care se află la primele etape ale dezvoltării, cât și pentru cele bine stabilite. EBA va continua să livreze workshop-uri practice, focusate pe îmbunătățirea aptitudinilor practice ale beneficiarilor proiectului în ceea ce privește activitatea de lobby și advocacy.

Acest eveniment a fost organizat de către EBA, cu suportul Proiectului de Competitivitatate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, USAID și Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, Sida. Conținutul nu reflectă neapărat opinia USAID, a Guvernului SUA, a Sida sau a Guvernului Suediei.