Mediul de Afaceri - Actualități

06 februarie 2018

Ședință la Consiliul Economic, privind ocuparea forței de muncă.

În data de 6 februarie 2018, EBA a participat la ședința Consiliului Economic, pe Proiectul de Lege cu privire la promovarea ocupării forței de muncă, dezbătut de membrii Grupului de lucru 6.

05 februarie 2018

Reforma sistemului sancționator în domeniul economic.

În data de 5 februarie 2018, EBA a participat la ședința prezidată de Prim-ministrul Pavel Filip, în contextul reformării sistemului sancționator în domeniul economic. La ședință au participat reprezentanții mediului de afaceri și organizațiilor internaționale.

01 februarie 2018

Ședința Comitetului EBA pe Fiscalitate și Vamă

Membrii EBA au participat pe 1 februarie 2018 la Ședința Comitetului EBA pe Fiscalitate și Vamă, prezidată de Tatiana Stavinschi - Senior Manager Tax & Legal Services PwC Moldova și Tax & Customs Committee Chairwoman EBA. Ședința a avut ca scop punerea in discuție a Politicii Fiscale și Vamale pentru 2019.

30 ianuarie 2018

Planul național de acțiuni de implementare DCFTA.

În data de 30 ianuarie 2018, EBA a prezentat comentarii la ședința organizată de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în legătură cu revizuirea planului național de acțiuni de implementare a Acordului de Asociere pentru anii 2018-2019 (PNAAA).

22 ianuarie 2018

Membrii EBA la ședința cu doamna Viorica Cărare, Președinte al Consiliului Concurenței.

În data de 22 ianuarie 2018, membrii EBA au participat la o întâlnire cu doamna Viorica Cărare, Președinte al Consiliului Concurenței al Republicii Moldova, focusată pe aplicabilitatea proiectului de lege a bunelor practici dintre comercianți și furnizori.

19 ianuarie 2018

Întrunire asupra legislației ce ține de importul autovehiculelor în Republica Moldova.

În data de 19 ianuarie 2018, membrii EBA ce reprezintă importatorii de autovehicule din Republica Moldova, s-au întâlnit cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, și altor instituții publice relevante, pentru a discuta propunerile Legii drumurilor și reglementările relevante ce au ca scop armonizarea cu prevederile UE.

19 ianuarie 2018

Ședință pe noua lege a publicității

În data de 19 ianuarie 2018, EBA a participat la o ședință organizată de către Oficiul Consiliului Europei în Moldova, cu reprezentanți ai mediului de afaceri, societății civile și autorităților publice, focusată pe discuții privind modificările propuse ce țin de noua lege a publicității.

18 ianuarie 2018

Sedință tehnică referitoare la Legea Comerțului Interior.

În data de 18 ianuarie 2018, membrii EBA au participat la o ședință tehnică cu reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii, în legătură cu propunerile din partea Ministerului Economiei și Infrastructurii referitor la Legea comerțului intern.

17 ianuarie 2018

Ședință tehnică cu Serviciul Fiscal de Stat și CNAS

În data de 17 ianuarie 2018, membrii EBA au participat la o ședință cu reprezentanți ai Serviciului Fiscal de Stat și CNAS, pe aspectele tehnice vis-a-vis de dările de seamă privind reținerea impozitului pe venit, a primelor de asigurare medicală și a contribuțiilor de asigurări sociale de stat calculate (Forma IPC18).

27 decembrie 2017

Ședință la ANSA pe problemele din domeniul industriei prelucătoare de carne

În data de 27 decembrie 2017, EBA a participat la ședința cu procesatorii din domeniul industriei prelucătoare de carne la ANSA, focusată pe probleme actuale în domeniul producerii și comercializării produselor din carne.

 

Publicații

 

© 2012–2019 European Business Association
All rights reserved. Using materials from this site is permitted only with reference.

Website by AMIGO