Top 3 beneficii la care se așteaptă angajații din partea unui angajator sunt: Bonusurile anuale, Asigurarea medicală privată și Transportul asigurat.

 

Potrivit studiului realizat de Magenta Consulting, printre cele mai așteptate beneficii de la angajator se numără stimulările financiare, asigurarea medicală privată, transportul și prânzul asigurat. Sondajul a relevat că respondenții își doresc să lucreze într-o companie stabilă și într-o echipă profesionistă, iar aspectul cel mai important este posibilitatea de creștere salarială. Întrebați ce domeniu ar alege, respondenții au indicat tehnologiile informaționale drept cel mai atractiv domeniu, urmat de transport, depozitare și logistică, sănătate și servicii medicale.

Scopul sondajului a fost să studieze tendințele pieței muncii din Republica Moldova. Rezultatele cuprind opiniile a 724 respondenți, femei și bărbați, cu vârste cuprinse între 18-45 de ani din mediul urban din toată țara.

 

 

Aspectele financiare sunt o preocupare importantă pentru respondenți. Astfel, potrivit studiului, salariului lunar greu de obținut constituie 17 852 lei în medie pentru Chișinău. La polul opus se poziționează nordul țării, cu 15 262 lei. Respondenții consideră că salariul potrivit, este, în medie, de 12 506 lei (+2 875 lei, comparativ cu 2020). Totodată, media salariului net obținut de respondenți reprezintă 11 101 MDL pe lună.

 

Majoritatea respondenților au declarat că nu planifică să emigreze sau să meargă la lucru peste hotare în următorul an (53%), în timp ce 15% sunt siguri că vor alege să emigreze în următoarele 12 luni. În ultimul an, fiecare al treilea respondent angajat și-a schimbat locul de muncă sau s-a gândit serios la asta.