1. Context
Începând cu 1 februarie 2021, cu susținerea financiară a Uniunii Europene și cofinanțarea din partea Suediei, Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Asociația Businessului European și Centrul Contact implementează proiectul „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”. Proiectul, cu durata de 40 de luni, are ca obiectiv să contribuie la dezvoltarea economică a Republicii Moldova prin implicarea activă a societății civile și altor părți interesate, ținând cont de prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, care cuprinde Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător.
Una din activitățile proiectului presupune finanțarea a șase Centre (Hub-uri) de Suport în Afaceri pentru a sprijini crearea și dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) viabile și generarea oportunităților de stimulare a dezvoltării economice în regiuni. Centrele de Suport în Afaceri vor servi ca mijloc eficient în susținerea inițiativei private și vor contribui la fortificarea parteneriatului dintre sectorul public și privat în atingerea dezideratului de dezvoltare durabilă a comunităților și regiunilor.
2. Scop
În cadrul Proiectului Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării, EBA Moldova a lansat un concurs de granturi pentru IMM-urile care intenționează sa exporte pe piața UE.
Astfel, au fost selectate 20 de companii, în baza criteriilor de eligibilitate stabilite de Proiect, din mai multe regiuni ale țării, din rândul beneficiarilor Business hub-urilor din Chișinău, Orhei, Bălți, Comrat și Tiraspol pentru a beneficia de un grant in valoare de 2000 Euro.
Scopul acestor granturi constă în oferirea unui suport individual companiilor câștigătoare cu intenția de a-i ajuta în extinderea acestora pe piața UE.
3. Angajament
Cele 20 de companii selectate au ales serviciile pe care le consideră cele mai necesare. Acest anunț constă în selectarea unei companii prestatoare de servicii de elaborare video de promovare la 1 companie.
Detalii suplimentare despre video:
- Conținutul website-ului urmează a fi elaborat in strânsă colaborare cu IMM-ul selectat, scopul fiind de a implementa doleanțele acestora dar de asemenea oferind recomandări și ghidări cu privire la etica și structura materialului, din partea companiei prestatoare de servicii selectate;
- Materialul va fi elaborat în calitate de material de promovare a activității/ produselor IMM-ului, care urmează a fi utilizat la expoziții, târguri, conferințe etc. ca o carte de vizită;
- Suplimentar la materialul în sine, produsul final va fi acompaniat de materialele de comunicare a Proiectului finanțator, și anume un set de logo-uri, cât și un disclaimer descriptiv; aceste materiale urmează a fi remise de către unul din implementatori ai Proiectului; versiunea finală va fi aprobată la fel de către implementatori, pentru a asigura corectitudinea plasării materialelor de comunicare a Proiectului.
Suma maximă oferită per ansamblu, pentru video, nu va depăși 2 000 EUR.
4. Criterii de selecție:
- experiența în acest domeniu, demonstrată prin o broșură sau acces la materiale elaborate anterior;
- flexibilitate în finalizarea materialului, întrucât va fi necesară nu doar elaborarea unui conținut calitativ, dar și racordarea materialelor de comunicare conform standardelor, acest lucru fiind deseori posibil doar după o colaborare minuțioasă cu implementatorii Proiectului;
- posibilitatea de a oferi servicii de filmare calitative (nu doar editare de video) în caz că compania va necesita acest lucru.
- personal orientat spre o conlucrare posibil minuțioasă, cu reprezentanți ai IMM, cu atitudine profesionistă și orientare spre un rezultat calitativ;
- flexibilitate în transferul fondurilor la Cota TVA 0%, intr-ucat Poriectul nu este plătitor de TVA.
5. Procedura de aplicare
Companiile interesate pot remite interesul lor de colaborare, urmate de materialele suplimentare menționate mai sus, printr-un email la info@eba.md, până la data de 20 octombrie.
Această activitate este realizată de Asociația Businessului European cu suportul financiar al Uniunii Europene și cofinanțat de Suedia prin intermediul Fundației Est Europene în cadrul proiectului ”Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării”