EBA a organizat o sedinta tehnica la tema "Vaccinarea/ Imunizarea RM"

La data de 23 Martie, EBA a organizat o sedinta tehnica la tema "Vaccinarea/ Imunizarea RM", prezidată de către Membru al Consiliului de administrare EBA, Dl. Roman Ivanov, Partener Vernon David. 

Sedinta a fost organizata in contextul în care numărul persoanelor infectate cu Covid-19 și al deceselor sunt în creștere, spitalele sunt debordante, vaccinarea este limitată doar pentru personalul medical și pentru persoanele în vârstă și nu există o claritate privind acțiunile ulterioare.
 
Suplimentar, exista numeroase dezinformări cu privire la procesul de vaccinare în circumstanțele în care nu exista o campanie de comunicare activă cu privire la necesitatea vaccinării și a beneficiilor acesteia.
 
In acest sens EBA va pregati un aviz cu propuneri concrete in vederea imbunatatirii planului national de imunizare. Reiteram pe aceasta cale faptul ca EBA impreuna cu alte asociatii de business FIA, AmCham, UIMSP, CNPM au lansat o declaratie comuna referitor la initierea unui dialog cu businessul in vederea imbunatatirii programului national de imunizare.